Hlavní obsah

Skvělá Ledecká! V Crans Montaně to české hvězdě opět cinklo

Aktualizováno

Parádní víkend ozdobila lyžařka Ester Ledecká dvojnásobným umístěním na stupních vítězů. Česká hvězda to v sobotu v Crans Montaně ve sjezdu nandala konkurenci a slavila vítězství. O den později se na stejném místě opět ve sjezdu těšila z konečné druhé pozice, když za vítěznou Priskou Nuferovou ze Švýcarska zaostala o 0,11 vteřiny.

Foto: Giovanni Auletta, ČTK/AP

Ester Ledecká navázala ve sjezdu v Crans Montaně druhým místem na sobotní vítězství a v lyžařském Světovém poháru dosáhla poprvé v kariéře dvakrát po sobě na stupně vítězů.

Článek
Fotogalerie

Šestadvacetiletá Ledecká sice proletěla sjezdovku Mont Lachaux rychleji než při sobotním triumfu, ale o jedenáct setin nestačila na domácí Prisku Nuferovou, která oslavila premiérovou výhru v SP. Třetí skončila o dvanáct setin za českou lyžařkou Italka Sofia Goggiaová, jež má po předposledním sjezdu sezony nejblíže k malému křišťálovému glóbu.

Alespoň dvakrát za sebou dokázala stát v SP v alpském lyžování na stupních vítězů před Ledeckou jen slalomářka Šárka Strachová. "Já to takhle neberu. Je to skvělé, ale já jedu závod za závodem a vždycky vidím jenom ten jeden před sebou. Sice je fajn, že jsem včera vyhrála, ale dneska byl nový den a musela jsem zase makat. Mám radost z celého víkendu, byla to zábava a musím poděkovat celému týmu, který odvedl fantastickou práci," řekl Ledecká v nahrávce pro média.

Ledecká startovala s třináctkou a s dvojkou jedoucí Nuferová už se v tu dobu v cíli vyhřívala v křesle vedoucí závodnice. Češka měla v horní části širší výjezd z jedné pravotočivé branky a ztrácela na Švýcarku čtyři desetiny vteřiny. Znovu ale jela agresivní linii, zvládla výjezd do roviny a ztrátu stáhla na jedenáct setin. V závěrečné pasáži i na skoku jela čistě a se stejným odstupem za Nuferovou projela i cílem, což v přepočtu znamenalo rozdíl 2,99 metru.

Ve sjezdu skončila Ledecká mezi nejlepší trojicí v pohárovém seriálu potřetí za sebou. Před olympiádou brala bronz v Cortině d'Ampezzo. Na stupně vítězů na lyžích se dostala poosmé a už po jednačtyřicáté celkově, třiatřicetkrát to dokázala na snowboardu v paralelních disciplínách.

V hodnocení sjezdu už Ledecká nemůže zasáhnout do boje o malý křišťálový glóbus, jelikož už se pojede jen jeden sjezd a na Goggiaovou ztrácí 179 bodů. O pozici nejlepší sjezdařky si to rozdají ve finále sezony Goggiová a olympijská vítězka Corinne Suterová ze Švýcarska.

Slovenka Petra Vlhová skončila šestnáctá a v čele celkového pořadí Světového poháru se bodově dotáhla na Američanku Mikaelu Shiffrinovou, která ve Švýcarsku nestartovala.

Na lyžích se Ledecká může představit příští týden v superobřím slalomu v Lenzerheide a poté pojede finále SP v Courchevelu, kde je sjezd na programu 16. března a super-G o den později.

SP ve sjezdovém lyžování v Crans Montaně (Švýcarsko):
Ženy - sjezd:
1. Nuferová (Švýc.) 1:29,93
2. Ledecká (ČR) -0,11
3. Goggiaová (It.) -0,23
4. C. Suterová (Švýc.) -0,27
5. Mowinckelová (Nor.) a Venierová (Rak.) obě -0,31
7. Brignoneová (It.) -0,33
8. Gisinová -0,43
9. Hählenová (obě Švýc.) -0,46
10. Wrightová (USA) -0,55
Průběžné pořadí sjezdu (po 8 z 9 závodů):
1. Goggiaová 482
2. C. Suterová 407
3. Siebenhoferová (Rak.) 311
4. Ledecká 303
5. Puchnerová (Rak.) 296
6. Nadia Delagová (It.) 246
Průběžné pořadí SP (po 29 z 37 závodů):
1. Shiffrinová (USA) a Vlhová (SR) obě 1026
3. Goggiaová 851
4. Brignoneová 822
5. Hectorová (Švéd.) 682
6. C. Suterová 646
...17. Ledecká 384
54. Dubovská (ČR) 108

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články