Hlavní obsah

Slalom SP mužů v Záhřebu se neodjel ani na druhý pokus

Slalom Světového poháru mužů v Záhřebu se neodjel ani na druhý pokus. Po startu 19 lyžařů v prvním kole byl dnes závod kvůli nevyhovující trati zrušen. Slalom se měl jet už ve středu, ale kvůli teplému počasí byl přeložen.

Foto: Gabriele Facciotti, ČTK/AP

Slalom Světového poháru mužů v Záhřebu se ani na druhý pokus neuskutečnil.

Článek

Na trať se nedostal ani český reprezentant Jan Zabystřan. Devátý muž z kombinace na loňském mistrovství světa měl po zranění z října startovat poprvé v této zimě.

První vyjel mezi branky lídr pořadí slalomářů Nor Sebastian Foss-Solevaag, využil stavu trati a vedl před Švýcarem Ramonem Zenhäuserem o půl vteřiny. Po čtrnácti startujících byl závod opakovaně přerušován kvůli úpravě trati a po devatenácti byl ukončen.

Zraněním necelý měsíc před začátkem olympijských her na těžké podmínky doplatil Victor Muffat-Jeandet, který startoval s číslem dvanáct. Podle francouzské výpravy si bronzový medailista z kombinace z Pchjongčchangu při pádu zlomil pravý kotník.

Světový pohár mužů by měl pokračovat o víkendu ve švýcarském středisku Adelboden, kde jsou na pořadu v sobotu obří slalom a v neděli slalom.

Reklama