Hlavní obsah

Slovenské eso ve službách české jedničky. Trenérka? Není to úplně práce pro ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět slalomů Světového poháru vyhrála sama, teď se Veronika Zuzulová v roli mentora snaží pomoct k úspěchům Martině Dubovské. K tomu někdejší slovenské eso působí jako televizní expertka, s bývalým partnerem provozuje ve Francii restauraci a na lyžích je stále každý den.

Foto: Instagram Veroniky Zuzulové

Veronika Zuzulová (vlevo) s Martinou Dubovskou.

Článek

Vybavily se vám ve Špindlerově Mlýně vzpomínky, jak jste tu byla před patnácti lety druhá?

Vzpomínám na to velmi ráda. A v sobotu ráno jsem tu po spoustě let potkala Šárku (Strachovou). Jen jsme se nestihly moc pobavit, snad to ještě zvládneme.

Co říkáte na množství slovenských fanoušků, kteří přijeli hlavně na Petru Vlhovou?

Bavili jsme se tu o tom a mám pocit, že na posledním svěťáku před čtyřmi lety bylo lidí ještě víc. Ale slovenští fanoušci teď jezdí všude a vytváří na závodech skvělou atmosféru.

S Martinou Dubovskou jste k sobě měly blízko už dříve, dokonce byla ve hře varianta, že byste byla i její hlavní trenérkou…

Nemám tolik času, určitě bych s ní chtěla být víc, ale jednoduše to neumím sladit se svým osobním životem. A nemyslím, že by to byla úplně práce pro ženu. Vyžaduje hodně cestování, já mám malé dítě, tak si to ani nedovedu představit. Ale vždycky, když můžu, tak za ní ráda přijedu.

Co Dubovské ještě chybí k užší špičce? Může ještě přidat v agresivitě projevu?

Určitě se dá posunout. Na trénincích umí jezdit agresivněji. Ale Martina je závodnice a člověk, který to nemá v životě úplně jednoduché. Spíš si myslím, že potřebuje získat sebevědomí, které ji v závodech chybí. Hlavně teď poté, co dvakrát vypadla. Ve slalomu je normální, že když závodnice dvakrát za sebou vypadne, snaží se pak hlavně dojet do cíle.

Jste přísná mentorka?

To se musíte zeptat spíš Martiny. Já jí povím, co si myslím. Nejsem tu proto, abych jí říkala, že všechno, co dělá, je úžasné, když to není pravda. Vždy jí povím, co je třeba, aby slyšela.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Veronika Zuzulova (@veronika_zuzulova)

Občas i nazujete lyže a ukážete jí něco v praxi?

Ano, už i to se stalo. (úsměv)

Takže v sobě pořád máte duch závodnice?

To ano, jediné, co ve mně není, je fyzická kondice. Slalom bych nedojela až do konce.

Foto: Svaz lyžařů ČR

Takto se Veronika Zuzulová radovala ve Špindlerově Mlýně v roce 2011.

Jak často teď vyrážíte na lyže?

Momentálně žiju v Chamonix, tak každý den. Víc si to volné ježdění užiju, ale pořád ráda vezmu i slalomové lyže, nebo vyrazím na skialpy, je to takový mix. Někdy lyžuju i se synem (čtyřletý Jul), protože ve středu nemají děti ve Francii školku, tak i on lyžuje třikrát týdně.

S bývalým partnerem jste si ve Francii otevřela i restauraci…

Pořád ji máme, nechali jsme si ji společně. Ale té se věnuju už jen okrajově.

Řekla o Mikaele Shiffrinové
„Vždy jsem s ní měla dobrý vztah, jednou jsem se za ní přimluvila na Evropském poháru a pamatuje si to dodnes, máme spoustu společných vzpomínek. Je opravdu nevěřitelná závodnice a je neskutečné, jak dlouho se drží na vrcholné úrovni. A sledovat její jízdy i ráno při rozježdění? To je balzám na oči. Kdyby se jí nestala před třemi lety ta životní tragédie (úmrtí otce), nevím, kolik by měla vítězství. Jestli může překonat i sto výher? Určitě ano. Její rekord bude hodně těžko překonatelný.“

Reklama