Hlavní obsah

Snowboardistce Pančochové ve Špindlerově Mlýně uniklo finále SP

Snowboardistka Šárka Pančochová nepostoupila na Světovém poháru ve slopestylu ve Špindlerově Mlýně do odpoledního finále. V dnešním semifinále obsadila česká jezdkyně na trati ve Svatém Petru po chybách v U-rampě čtvrté místo a skončí osmá.

Foto: Přemysl Vida

Snowboardistka Šárka Pančochová.

Článek

Pančochová udělala v semifinále ve slopestylu, ve kterém snowboardisté absolvují různé skoky a překážky, chyby v U-rampě v obou semifinálových jízdách, přičemž do výsledků se počítá ta lepší. V první jízdě dostala při jednom ze skoků bodové srážky, protože se dotkla hrany. V druhém kole v rampě spadla. Pančochové se do hodnocení počítalo 70,75 bodu a k postupu jí chybělo deset bodů.

„První jízda nebyla tak čistá, jak jsem si představovala. Byla bych ráda, kdybych se dostala do finále, ale nic se nenadělá," řekla Pančochová novinářům. „ Ale je to super závodit v české atmosféře, lidi byli super."

Do finále prošly z deseti semifinalistek dvě nejlepší, které v bojích o stupně vítězů doplní od 14:00 čtveřici, která postoupila přímo z páteční kvalifikace.

Češi nebudou mít ve finále zastoupení. Do semifinále postoupila jen Pančochová, ostatní muži i ženy vypadli v kvalifikaci.

Reklama