Hlavní obsah

Snowboardové dámy sbírají úspěchy v Americe

Breckenridge

Snowboardkrosařka Eva Samková obsadila v závodu Světového poháru v americkém Telluride po vydařené kvalifikační jízdě osmé místo. Ve finále slopestylu na Dew Tour v americkém Breckenridge skončila Šárka Pančochová na parádním čtvrtém místě.

Foto: Jožin Toufar

Šárka Pančochová.

Článek
Fotogalerie

Snowboardcrosařka Eva Samková postoupila v kvalifikaci do závodu Světového poháru v americkém Telluride z druhého místa. Devatenáctiletá dvojnásobná juniorská mistryně světa se vrací po vážném zranění kolena, které si přivodila před rokem právě na místní trati.

„Se 14. místem jsem byla v minulé týdnu spokojená, hlavně kvůli tomu, že to byl první závod po zranění a při tréninku den před závodem jsem se necítila moc dobře. Taky byla strašná mlha a sněžilo, takže kdybych jela se zavřenýma očima, tak by to vyšlo nastejno," uvedla Samková.

„Kvalifikace mi v Telluride vyšla super, i když jsem se svojí jízdou nebyla úplně spokojená. Na včerejší závod napadnul nový sníh, což jsou nejtěžší podmínky na namazání. První rozjíždku jsem vyhrála a ještě mi to celkem jelo, protože moc nesněžilo, ale na semifinále a malé finále začalo hodně sněžit a vůbec mi to nejelo, takže to je trochu škoda, ale osmé místo je také pěkné," prohlásila spokojeně.

„Mohlo to být lepší, kdyby jsme měli profesionálního mazače. Myslím, že jsme jediný tým ze všech, který nemá profesionální mazače. Je škoda, že i když člověk jezdí dobře, tak výsledek ovlivní úplně něco jiného a ne jenom jeho schopnosti," říká Samková.

Pančochová sahala po medaili

Lépe se dařilo Šárce Pančochové, která skončila ve finále slopestylu na Dew Tour v americkém Breckenridge na skvělém čtvrtém místě. Z velmi vyrovnaného semifinále postoupilo do finále pouze šest nejlepších snowboardistek. Mezi nimi nechyběla ani naše závodnice Šárka Pančochová.

„Ze čtvrtého místa jsem nadšená, protože to byl můj první větší závod v letošní sezóně. Jel se v nejlepším snowparku na světě. Podařilo se mi zajet frontside 360, backside 360, switch backside 180 a backside 720," řekla Šárka Pančochová.

Ta v Breckenridge trénovala uplynulých 14 dnů s Martinem Černíkem. Na místě ji během závodu supportoval Jožin Toufar. Tento systém spolupráce ve trojici směřuje k OH, kde má Šárka v plánu jet obě disciplíny. A proto naplno trénuje slopestyle i rampu, i když před prvním závodem Dew Tour, se více zaměřila právě na slopestyle.

Reklama