Hlavní obsah

Svindal chce navzdory vážnému zranění dál lyžovat

Norský lyžař Aksel Lund Svindal chce navzdory vážnému zranění kolena, kvůli kterému musel předčasně ukončit sezonu, pokračovat v kariéře. Třiatřicetiletý olympijský medailista a pětinásobný mistr světa to prohlásil v rozhovoru pro deník Aftenposten.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Aksel Lund Svindal utrpěl při sjezdu v Kitzbühelu vážné zranění kolene a sezóna pro něj skončila.

Článek

"Nic jiného mě ani nenapadlo," řekl Svindal v Innsbrucku, kde se podrobil operaci přetrženého předního zkříženého vazu a utrženého menisku v pravém koleni. Vítěz Světového poháru z let 2007 a 2009 se zranil v sobotu při sjezdu v Kitzbühelu a čeká ho až desítiměsíční pauza.

O víkendu se na Hahnenkammu zranili také Rakušané Georg Streitberger a Hannes Reichelt, kteří si rovněž přetrhli zkřížené vazy v pravém koleni. Už v trénincích na sjezd utrpěli zranění znamenající konec sezony jejich reprezentační kolegové Max Franz a Florian Scheiber.

Svindal se přesto do kritiky trati ani organizátorů nechtěl pouštět. "Po bitvě je každý generál, ale asi můžeme říct, že to bylo hodně na hraně. Když však stojíte na startu, tak myslíte jenom na to, jak být nejlepší," prohlásil vedoucí muž průběžného pořadí Světového poháru.

Reklama

Související témata: