Hlavní obsah

Tandeho by měli po karambolu ještě dnes probudit z umělého spánku

Planica/Praha

Norský skokan na lyžích Daniel André Tande se v nemocnici uspokojivě zotavuje z těžkého čtvrtečního pádu před závodem Světového poháru v letech v Planici. Podle informací šéflékařky norské reprezentace všechna dosavadní vyšetření dopadla dobře a během dnešního odpoledne by měl být Tande probuzen z umělého spánku.

Foto: Srdjan Zivulovic, Reuters

Norský skokan na lyžích Daniel André Tande měl těžký pád a skončil v nemocnici.

Článek
Fotogalerie

"Udělali mu CT hlavy a krku a nic se neobjevilo. Prognóza je zatím velice dobrá," řekl šéftrenér norských skokanů Alexander Stöckl televizi ZDF. Už ve čtvrtek bylo jasné, že si Tande při nárazu zlomil klíční kost.

Ještě dnes by měli lékaři Tandeho postupně probouzet z umělého spánku, do něhož ho po karambolu preventivně uvedli. "Daniel je v nemocnici v dobrých rukách. Noc zvládl dobře. Situace je stabilní a dnes jsou v plánu ještě další vyšetření," uvedla norská šéflékařka Guri Ekaasová.

Tande měl hrozivý karambol při čtvrtečním zkušebním kole. Sedmadvacetiletý olympijský vítěz a mistr světa ztratil po odrazu kontrolu nad levou lyží, přetočil se a po zhruba 80 metrech letu tvrdě dopadl na zem. Po nárazu v kotrmelcích doletěl až pod můstek, kde zůstal bezvládně ležet. Na místě mu záchranáři poskytovali asi půl hodiny první pomoc, na nosítkách ho pak odvezli k vrtulníku, který ho přepravil do nemocnice v Lublani.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články