Hlavní obsah

Tragický konec. Český lyžařský rekordman Hájek byl nalezen mrtvý

Aktualizováno

Dlouhé měsíce byl nezvěstný, nyní lyžařský svaz potvrdil ty nejhorší obavy. Někdejší český skokan na lyžích a dodnes držitel národního rekordu Antonín Hájek zemřel.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Český rekordman v letech na lyžích Antonín Hájek zemřel.

Článek

Podle svazové zprávy zemřel ve věku nedožitých 36 let, tedy už před delší dobou. Narozeniny by oslavil 12. února. Příčina úmrtí nebyla zveřejněna.

Naposledy Hájek působil v trenérské roli u mužské i ženské reprezentace, ale od října loňského roku byl nezvěstný a zemřel v Malajsii.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Czech Ski & Snowboard (@czeskisnowboard)

Na mistrovství světa v Planici se před třinácti lety prolétl do vzdálenosti 236 metrů, žádný český skokan před ním ani po něm nedoplachtil tak daleko. Jen tři metry ho dělily od tehdejšího světového rekordu Nora Romörena.

Rodák z Frýdlantu, jenž vyrůstal v Harrachově, byl talentem od juniorských let, velké medaile se mu ale těsně vyhýbaly. Pod stupni vítězů skončil v roce 2005 v Rovaniemi, dvakrát čtvrtý byl i ve Světovém poháru v životní sezoně 2009/2010, startoval na olympijských hrách ve Vancouveru, kde se blýskl sedmým místem na velkém můstku, a v Soči.

Kariéru ukončil v roce 2015, pak se věnoval trenérské kariéře.

Reklama