Hlavní obsah

Vonnová posiluje v bikinách. Kdy se lyžařská kráska vrátí na svahy?

Praha

Necelé tři týdny uplynuly od jejího hrůzostrašného pádu při tréninku v Copper Mountain, při němž utrpěla zlomeninu pravé pažní kosti. Navzdory vážnému zranění však americká lyžařka Lindsey Vonnová už spřádá plány na svůj comeback, byť víkendové závody ve svém oblíbeném kanadském zimním středisku Lake Louise ještě nestihne.

Foto: Profimedia.cz

Americká lyžařka Lindsey Vonnová chystá v lednu svůj návrat na svahy.

Článek

Královna bílých svahů okamžitě absolvovala ve Vailu operaci a v současné době již intenzivně pracuje na svém návratu. V rámci rehabilitace pilně cvičí a posiluje pravou paži, kterou zdobí dlouhá jizva.

Spekulovalo se, že by majitelka čtyř velkých křišťálových glóbů pro vítězku Světového poháru mohla naskočit do závodního kolotoče již o víkendu v Lake Louise, jenže svůj návrat bude muset ještě odložit.

"Ihned po chirurgickém zákroku odhadovali lékaři moji pauzu na deset až dvanáct týdnů, což by bylo velmi dlouhé. Ale poté, co viděli moje pokroky, ji zredukovali na osm týdnů. Doufám, že v lednu budu zpátky," citoval dvaatřicetiletou Vonnovou server rakouského deníku Österreich.

 

Yup, that's gonna leave a mark 🙈😔... on the bright side it's better to have that on my arm than my leg... #scars

Fotka zveřejněná uživatelem Lindsey Vonn (@lindseyvonn),Lis 13, 2016 v 12:27 PST

Olympijská šampiónka z Vancouveru má v letošním roce nehoráznou smůlu. Po únorové fraktuře nohy si tentokrát způsobila zlomeninu pažní kosti. "Byl to běžný trénink na superobří slalom. Vše fungovalo. Na kluzkém místě jsem jsem upadla dozadu přímo na ruku a skončila v síti. Bylo to nejbolestivější zranění, které jsem kdy měla. Cítila jsem, jak se mi kosti o sebe třou. Jednoduše brutální," popisovala nešťastný moment specialistka na rychlostní disciplíny, jež v pohárovém seriálu vyhrála už 76 závodů a od absolutního rekordu Švéda Ingemara Stenmarka ji dělí deset triumfů.

Reklama