Hlavní obsah

Vyprahlý Řezáč skončil na La Sgambedě ve třetí desítce

PRAHA/LIVIGNO

Až se 29. místem se musel smířit v premiérovém závodu FIS Marathon Cupu v italském Livignu Stanislav Řezáč. Zkušený český laufař po pátečním triumfu v doprovodném závodě klasickou technikou v nedělním bruslařském maratónu La Sgambeda na 42 kilometrů nakonec nestačil v boji o čelo a cílem projel s mankem 17 sekund na vítězného Itala Fabia Santuse.

Foto: archiv

Stanislava Řezáče v Livignu potěšil alespoň triumf v doprovodném závodě na 22 km.

Článek

„Téměř celých 42 km bojovala o pozice skoro čtyřicetičlenná skupina bruslařů. Pořád jedeš podle někoho, strkáš se o místo. Na klasice se to víc roztrhá,“ pokrčil vyznavač klasického stylu. Kámen úrazu byl ale v tom, že se za celý závod stihl jen jednou občerstvit. „Ze závodu pocit dobrý, ale za celou trať jsem se stihl jen jednou napít a takhle se jet o špici nedá. V závěru už jsem byl bez šance, finiš jsem vypustil,“ lamentoval Řezáč.

Santus si na La Sgambedě připsal třetí triumf v kariéře a radoval se z vítězství po dvou závodech za sebou, kdy dojel druhý. Dvanáctou příčku obsadil český běžec Radek Šretr, až za Řezáčem proběhl dvojnásobný olympijský Anders Verpalu z Estonska, trojnásobný vítěz Vasova běhu Daniel Tynell ze Švédska či jeho krajan a olympijský vítěz ve sprintu Björn Lind.

Řezáče po La Sgambedě čeká o prvním lednovém víkendu tradiční Jizerská padesátka, kde bude obhajovat třetí příčku. „A znovu tam chci být mezi třemi,“ má jasný cíl sedmatřicetiletý závodník, pro nějž je leitmotivem letošní sezóny premiérový triumf na slavném Vasově běhu.

Reklama