Hlavní obsah

Výrazné zlepšení! Ledecká udržela desítku

Lake Louise
Aktualizováno

Zlepšení! Radost! Ester Ledecká ve druhém sjezdu SP v Lake Louise skončila desátá. Po pátečním 21. místě se na pouhé tři příčky přiblížila svému kariérnímu maximu v lyžařském seriálu. V kanadském středisku pokračuje program v rychlostních disciplínách v neděli, českou závodnici čeká od 19:00 super-G, v němž brala jednu ze dvou zlatých olympijských medailí letos v únoru v Pchjongčchangu.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Ester Ledecká ve druhém sjezdu v Lake Louise zajela desátý nejlepší čas.

Článek
Fotogalerie

Češka měla číslo 14, zajela s ním momentálně sedmý průběžný čas a propadla pak jen o tři příčky. Stejně jako v pátek zvítězila Nicole Schmidhoferová. Češka na Rakušanku ztratila 1,43 sekundy, včera přes dvě vteřiny.

Do elitní desítky se Ledecká v lyžařském SP dostala podruhé v životě. "To mě ani moc nenapadlo. Top 10 je super! Mně se jízda líbila, což je hlavní. Snížila jsem trochu ztrátu na vítězku, což mi udělalo velkou radost, ale pořád je na čem pracovat," řekla Ledecká v rozhovoru pro svoji marketingovou agenturu Sport Invest. Lépe skončila jen loni, kdy právě v Lake Louise dojela sedmá.

V pátek Ledecká, která si před čtrnácti dny zlomila zápěstní kůstku v tréninku na snowboardu a byla na operaci, při svém vstupu do sezony chybovala ve střední části trati a obsadila 21. místo. Druhý sjezd ale zvládla bez výraznějšího zaváhání, ve spodní pasáži měla vysokou rychlost.

"Mám z toho radost. Zlepšila jsem jednu pasáž, opravila jsem si to. Oproti prvnímu sjezdu bylo i víc vidět, což byla velká výhoda. Bylo to o moc příjemnější. Užila jsem si to," uvedla.

"Vyšel jí nájezd do roviny, v kterém byla pátá. Jsme velmi spokojení a asi to bylo maximum, co mohla dneska dokázat," řekl v České televizi Tomáš Bank, který s bratrem a bývalým závodníkem Ondrou Bankem vede Ledeckou.

Do konce závodu se před českou hvězdu dostaly už jen Švýcarka Corinne Suterová, Rakušanka Stephanie Venierová a Italka Nicol Delagová.

V cílovém prostoru rozdávala Ledecká rozhovory i podpisy a stíhala sledovat soupeřky. "Každou jízdou, kterou vidím, se taky snažím naučit něco nového," podotkla. Nijak zvlášť neprožívala to, jestli se udrží v desítce. "Už to stejně neovlivním. Já odevzdala všechno na trati, pak už je to na těch holkách, co jedou za mnou," pravila.

A co nedělní super-G? "Samozřejmě se hrozně těším, bude to krásný závod. Doufám, že vyjde počasí a bude dobře vidět. A i kdyby ne, je to krásný kopec a já doufám, že si to užijeme," řekla.

V pořadí sjezdu SP je Ledecká po dvou závodech patnáctá, v celkovém pořadí, které vede Mikaela Shiffrinová z USA, jí patří 35. příčka.

Rakouský úspěch znásobila druhým místem Cornelia Hütterová. Třetí dojela Švýcarka Michelle Gisinová, která o den dříve skončila druhá.

SP ve sjezdovém lyžování v Lake Louise (Kanada):
Ženy - sjezd:
1. Schmidhoferová (Rak.) 1:47,68
2. Hütterová (Rak.) -0,44
3. Gisinová (Švýc.) -0,47
4. Shiffrinová (USA) -0,63
5. Delagová (It.) -0,73
6. Siebenhoferová (Rak.) -0,84
7. N. Fanchiniová (It.) -0,95
8. Suterová (Švýc.) -1,28
9. Venierová (Rak.) -1,39
10. Ledecká (ČR) -1,43
Průběžné pořadí sjezdu (po 2 z 9 závodů):
1. Schmidhoferová 200
2. Gisinová 140
3. Hütterová 106
4. Weidleová (Něm.) 84
5. Venierová 79
a Shiffrinová 79
...
15. Ledecká 36
Průběžné pořadí SP (po 6 z 39 závodů):
1. Shiffrinová 389
2. Gisinová 233
3. Brignoneová (It.) 201
4. Schmidhoferová 200
5. Vlhová (SR) 196
6. Holdenerová (Švýc.) 161
...
35. Ledecká 36
60. Capová (ČR) 12

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články