Hlavní obsah

Zabystřan vyhrál na univerziádě obří slalom, má druhé zlato a třetí medaili

Aktualizováno

Lyžař Jan Zabystřan získal na zimní univerziádě v Lake Placid druhou zlatou medaili, po superobřím slalomu dnes vyhrál obří slalom. Účastník dvou olympijských her navíc v USA už vybojoval i bronz v kombinaci. Třetí medaili v Lake Placid dnes získala i biatlonistka Tereza Jandová, jež byla třetí ve sprintu na 7,5 km.

Foto: Sport.cz

Jan Zabystřan na ilustračním snímku.

Článek

Česká výprava v Lake Placid má na kontě už osm medailí a překonala bilanci z předchozí univerziády v Krasnojarsku, odkud v roce 2019 přivezla šest cenných kovů.

Čtyřiadvacetiletý Zabystřan patří v Lake Placid k favoritům sjezdařských disciplín, což dnes potvrdil suverénním vítězstvím. Student České zemědělské univerzity vedl po po prvním kole sice jen o setinu sekundy, v druhém kole ale za sebou nechal druhého Švýcara Erica Wylera výrazně o 1,34 sekundy.

Jednadvacetiletá Jandová musela ve sprintu na dva trestné okruhy a bronz uhájila o pouhých sedm desetin sekundy. V sobotu byla studentka Masarykovy univerzity třetí ve vytrvalostním závodu a v pondělí společně s Jakubem Kociánem vyhrála smíšenou štafetu.

Páté místo dnes v dějišti olympijských her 1932 a 1980 obsadil snowboardista Kristián Salač ve slopestyle, šestí byli akrobatický lyžař Vojtěch Břeský ve slopestyle a běžec na lyžích Tomáš Dufek ve stíhacím závodu volnou technikou na 10 km.

Reklama

Související témata: