Hlavní obsah

Zabystřan vyhrál na univerziádě super-G, Žerava byl druhý ve snowboardcrossu

Aktualizováno

Lyžař Jan Zabystřan vyhrál na světové zimní univerziádě v Lake Placid superobří slalom a vybojoval na hrách v USA pro českou výpravu první zlatou medaili. Navázal na snowboardistu Jakuba Žeravu, který sbírku otevřel ziskem stříbra ve snowboardcrossu. O první bronz se postarala biatlonistka Tereza Jandová.

Foto: Sport.cz

Jan Zabystřan na archivním snímku.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Zabystřan zvítězil s náskokem 41 setin před Italem Lucou Taranzanem, o další setinu zpět byl Švýcar Eric Wyler. Tomáš Klinský se při obhajobě stříbra podělil o desáté místo.

Čtyřiadvacetiletý Žerava ve finále prohrál jen s Francouzem Benjaminem Gattazem. Žerava navázal na olympijskou šampionku Evu Adamczykovou, která ještě pod dívčím jménem Samková ovládla v roce 2013 univerziádu v Trentu.

Jandová v závodě na 12,5 km nestačila na vítěznou Kanaďanku Shilo Rousseauovou a Polku Barbaru Skrobiszewskou. Od stříbra dělilo jednadvacetiletou Češku zhruba pět sekund, od zlata 53. Na střelnici udělala tři chyby, nejvíc z medailistek. V závodě mužů na 15 km skončil čtvrtý Jakub Kocián, od medaile ho dělila čtvrtminuta.

Reklama

Související témata: