Hlavní obsah

Zázrak? Otočka při sjezdu! Francouz ohromil kouskem, který ho zachránil od těžkého pádu

Cortina d´Ampezzo

Ovace pro Vincenta Kriechmayera, jako třetí muž historie po Hermannu Maierovi (1999) a Bodem Millerovi (2005) dokázal na jednom světovém šampionátu vyhrát sjezd i super-G. Jenže diváky u televizí i na sociálních sítích neméně uhranul nevídaný kousek francouzského reprezentanta Maxence Muzatona.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Maxence Muzaton pár desítek sekund po své spektakulárním kousku.

Článek

Ve výsledcích sjezdu v Cortině d´Ampezzo zůstanou písmena DNF značící, že závod nedokončil. Jenže klíčové pro něj je, že se vyhnul ošklivému pádu a možná i zranění díky své obrovské duchapřítomnosti. A jistě, i dávce štěstí.

Po zhruba 23 sekundách jízdy na sjezdovce Vertigine (italsky Závrať) se Muzatonovi v rychlosti přes 100 kilometrů za hodinu rozjely lyže těsně před pravotočivou zatáčkou. Fanoušci už si zakrývaly oči v předtuše hrozivého pádu, když Muzaton na menším skoku vyletěl do vzduchu, jenže místo pádu se přes špičky lyží přetočil, dopadl na lyže v protisměru, otočil se a pokračoval v jízdě, než zastavil, byť už byl mimo trať.

„To byla parádní stoosmdesátka,“ křičel nadšený hlasatel v cílovém prostoru jako by se v Cortině právě konaly závody ve freestyle lyžování. „Zázrak,“ žasli televizní komentátoři.

Někdejší juniorský mistr světa v super-G si v cílovém prostoru od akreditovaných účastníků šampionátu včetně Kriechmayra, jenž seděl na křesle pro lídra závodu, vysloužil obrovský aplaus, video s jeho kouskem se stalo hitem sociálních sítí.

Francouz se chvíli držel za kolena, která při jeho otočce dostala zabrat, ale pak dojel do cíle.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama