Hlavní obsah

Zuzulová zajela životní závod a předehnala Záhrobskou

ŠPINDLERŮV MLÝN

V počtu umístění na stupních vítězů ve Světovém poháru už předhonila Šárku Záhrobskou. Slovenská lyžařka Veronika Zuzulová druhým místem ve slalomu ve Špindlerově Mlýně dosáhla nejlepšího umístění v kariéře, když za vítěznou Marlies Schildovou zaostala o 32 setin sekundy. „Ještě nikdy jsem neměla tak blízko k vítězství, ale Marlies jela výborně,“ ohlédla se za povedeným představením ve Svatém Petru.

Článek

Třiadvacetiletá slovenská specialistka na točivé disciplíny se umístila na stupních pro nejlepší pětkrát v kariéře, ve Špindlerově Mlýně zvrátila vyrovnaný duel se Záhrobskou ve svůj prospěch. Na medailové pozici byla už po prvním kole, třetí místo ale nakonec ještě po chybě Němky Rieschové o jeden stupínek vylepšila. A možná jí bleskla hlavou i myšlenka na premiérové vítězství, tu ale zahnala povedenou jízdou Schildová. „Ještě jsem nikdy neměla tak blízko k vítězství, ale Marlies jela výborně. Zkrátka jsem na ni nestačila,“ pokrčila rameny závodnice z Bratislavy.

Branky pro první kolo nedělního závodu stavěl její otec a trenér v jedné osobě, Timotej Zuzula. Na míru jí ale prý trať neušil. „Mezi jednotlivými koly nevidím rozdíl. Svah ve Svatém Petru vypadá jednoduše, jsou tam ale prostory, kde se dá závod ztratit. Tratě nebyly jednoduché, místy byl nepříjemný led,“ přiblížila podmínky na černé sjezdovce.

Veronika Zuzulová na stupních vítězů v SP
8.2.2004 Zwiesel (Něm.) slalom - 3., 7.1.2007 Kranjska Gora (Slovin.) slalom - 3., 25.2.2007 Sierra Nevada (Šp.) slalom - 3., 17.3.2007 Lenzerheide (Švýc.) slalom - 3., 6.1.2008 Špindlerův Mlýn (ČR) slalom - 2.

S poctivě vypreparovanou tratí se nejlépe vyrovnala Schildová, která si v neděli dokonale spravila chuť po sobotním obřím slalomu, který pro ni skončil už v prvním kole. Po úvodním kole nedělního závodu ztrácela na vedoucí Rieschovou pouhé tři setiny sekundy, druhou jízdu pak zvládla v houstnoucí chumelenici nejrychleji ze všech. „Sněžení ve druhém kole závod nekomplikovalo, sjezdovka byla v dobrém stavu. Sníh byl velmi kompaktní, trať byla místy hodně těžká kvůli ledovým plotnám,“ doplnila vítězka tří letošních závodů ve slalomu.

Když se rakouská lyžařka spustila jako předposlední do druhého kola, věděla, že musí být hodně rychlá. Zuzulové se totiž druhá jízda nadmíru povedla. „Její výsledek jsem na startu nevnímala. Věděla jsem jen, že byla hodně rychlá. A věděla jsem, že budu muset být ještě rychlejší,“ dodala Schildová.

Reklama

Související témata: