Hlavní obsah

Čtyři setiny od stupňů. Talentovaný rychlobruslař Jílek skončil čtvrtý na MSJ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český rychlobruslař Metoděj Jílek obsadil při své premiéře na juniorském mistrovství světa čtvrté místo na trati 1500 metrů. Sedmnáctiletý talent byl v japonském Hačinohe od medaile čtyři setiny sekundy.

Foto: Roller Team Stars Praha

Rychlobruslař Metoděj Jílek

Článek

Jílek, jenž se v létě úspěšně věnuje inline bruslení, byl kometou juniorské rychlobruslařské sezony. V juniorském Světovém poháru, který před týdnem vyvrcholil právě v Hačinohe, ovládl celkové hodnocení na 3000 metrů a v závodě s hromadným startem, na patnáctistovce byl druhý. Před týdnem právě závod na 1500 metrů vyhrál v osobním rekordu 1:48,05, jenž by mu na MSJ přinesl zlato.

Dnes Jílek zajel čas 1:48,88 a zaostal 82 setin za vítězným Didrikem Engem Strandem z Norska. Druhý byl s odstupem 12 setin Němec Finn Sonnekalb, se ztrátou 78 setin získal bronz čtyři setiny před českým reprezentantem Polák Szymon Wojtakowski.

V dalších dvou dnech pojedou junioři na MS závody na 1000 metrů, 5000 metrů a s hromadným startem. Právě v „masáku“, do jehož nedělního finále dnes postoupil z třetího místa ve svém semifinále, bude Jílek patřit k hlavním adeptům na medaili. V SP vyhrál všechny tři závody.

Reklama

Související témata: