Hlavní obsah

Další medaile nepřibyla. Rychlobruslař Jílek uzavřel juniorské MS patnáctým místem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českému rychlobruslaři Metoději Jílkovi závěr vydařeného juniorského mistrovství světa v Hačinohe nevyšel. V závodě s hromadným startem, před nímž patřil sedmnáctiletý talent mezi favority, obsadil 15. místo. Nenavázal tak na sobotní stříbro na trati 5000 metrů a čtvrtou příčku v pátečním závodu na 1500 metrů.

Foto: Roller Team Stars Praha

Rychlobruslař Metoděj Jílek

Článek

Český talent při své premiérové účasti na MS postoupil do závodu s hromadným startem ze třetího místa ve svém semifinále. Ve finále měl potvrzovat svoji nadvládu v disciplíně, v níž v této sezoně juniorského SP vyhrál všechny tři závody. Tentokrát ale získal jen jeden bod na sprinterské prémii a byl klasifikován na předposledním místě.

Jílek, jenž se v létě úspěšně věnuje inline bruslení, byl kometou juniorské rychlobruslařské sezony. Ve Světovém poháru, který před týdnem vyvrcholil právě v Hačinohe, ovládl celkové hodnocení na 3000 metrů a v závodě s hromadným startem, na patnáctistovce byl druhý.

Reklama

Související témata: