Hlavní obsah

Rychlobruslařka Zdráhalová přerušila kariéru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychlobruslařka Nikola Zdráhalová se v 27 letech rozhodla přerušit kariéru. Dvojnásobná účastnice olympijských her ze zdravotních důvodů nezávodila již v minulé sezoně a na ledových oválech se jistě neobjeví ani v sezoně 2023/24. Tréninková parťačka hvězdy dlouhých tratí Martiny Sáblíkové to oznámila v prohlášení pro ČTK.

Foto: ČOV/Pavel Lebeda

Česká rychlobruslařka Nikola Zdráhalová. Ilustrační foto.

Článek

„Minulou sezonu jsem nezávodila, ale přípravu jsem absolvovala i přes veškeré zdravotní problémy, které mě doprovázely. Přála jsem si, aby to letos bylo jiné, ale bohužel nebude,“ uvedla Zdráhalová s tím, že stoprocentně fit nebyla ani letos v létě. „Nejde se připravit s tím, že měsíc něco děláte a pak nějakou dobu zase nic dělat nemůžete,“ řekla.

Svěřenkyně trenéra Petra Nováka startovala ve Světovém poháru od sezony 2013/14. Věnovala se všem tratím a nejlepších výsledků dosáhla v závodech s hromadným startem: na olympiádě v Pchjongčchangu v roce 2018 byla osmá. Do vrcholných závodů naposledy zasáhla loni v Pekingu. Už tehdy ale byla zraněná.

„Není to pro mě vůbec jednoduchá situace, ale věřím, že to nějakým způsobem zvládnu. Sport pro mě byl a vždycky bude srdcová záležitost. Teď ale nastal čas, kdy musí jít stranou, protože se musím především srovnat zdravotně, což při plném tréninku a závodění nejde,“ uvedla Zdráhalová.

Podle všeho není vyloučené, že se rodačka z Dvora Králové nad Labem k rychlobruslení již nevrátí. „Dávám si na nějaký čas pauzu a pak uvidím, co bude dál. Kdo ví, třeba se na led ještě jednou vrátím,“ napsala Zdráhalová na závěr.

Reklama