Hlavní obsah

Sáblíková je zraněná! Přišla o Evropu, promluvila i o olympiádě

Rychlobruslařka Martina Sáblíková si poranila nohu a tento týden se nepředstaví na mistrovství Evropy v Heerenveenu. Start trojnásobné olympijské vítězky na únorových hrách v Pekingu ale ohrožen není. Čtyřiatřicetiletá hvězda dlouhých tratí se na soustředění v Collalbu po pádu a nárazu do mantinelu pořezala bruslí na levém stehně.

Foto: Sport Invest

Martina Sáblíková se na ME nepředstaví

Článek

"V zatáčce mi to podjelo, dostala jsem se z vnitřní malé dráhy do velké, kde jsem následně upadla a nestihla jsem se přetočit. Narazila jsem nohama do mantinelu, kde se mi pravá noha bohužel zasekla do látky, kterou je mantinel potažený, druhou nohu jsem si přisedla a pořezala jsem se na vnitřní straně stehna," popsala Sáblíková v tiskové zprávě nehodu, po které má na noze osm stehů.

Musela totiž do nemocnice. "Měla jsem štěstí v neštěstí, neporanila jsem si žádnou šlachu, žádný sval, je to jen kožní a podkožní záležitost, naštěstí to nebude tak hrozné," oddechla si s tím, že start na evropském šampionátu ale oželí. "Mistrovství Evropy po tom pádu samozřejmě vynechám. Musím říct, že jsme stejně zvažovali, jestli na mistrovství Evropy jet, nebo nejet, vzhledem k blížící se olympiádě. Zranění rozhodlo za mě, zůstávám v Itálii a podle možností se budu připravovat na únor," doplnila.

Kdy se tedy vrátí česká hvězda do plného tréninku? "Zlepšuje se to každým dnem, což je strašně důležité a pozitivní, i když sednout si pořád ještě nemůžu, ale jak jsem řekla, důležité je, aby se mi nepotrhaly stehy. Můžu jít do určité bolesti, ale musím si na určité věci dávat pozor. Myslím si, že za pár dní by to mohlo být v pořádku a budu se moct tréninku věnovat naplno," uvedla v tiskové zprávě Sáblíková.

Na sítích nabídla foto z nemocnice a připomínku, že se šrám také pěkně vybarvil. "...pořádné Velikonoce na mém stehně a hýždích," napsala.

Neskrývá, že jde o velkou komplikaci před olympijskými hrami v Pekingu. "Není to příjemné, vzhledem k tomu, že za měsíc je olympiáda. Měla jsem štěstí v neštěstí, protože když jsem spadla, tak první, co mi proběhlo hlavou, když jsem zjistila, že jsem se řízla, bylo, že je to v háji, že se mi něco stalo," poznamenala.

"Každý trénink, zvlášť před olympiádou, je placený zlatem, protože každý sportovec se chce co nejlépe připravit. A ty poslední dny jsou i psychicky náročné kvůli tomu, že se olympiáda blíží. Doufám, že se během pár dnů budu schopná vrátit na brusle a v rámci možností se připravit, jak nejlépe budu moct," dodala.

V Nizozemsku na ME nebude startovat ani druhá česká olympionička Nikola Zdráhalová.

Reklama

Související témata: