Hlavní obsah

Rychlobruslařský svaz chce řešit spor s trenérem Novákem po sezoně

Vedení Českého svazu rychlobruslení potvrdilo spor s trenérem Petrem Novákem o vyúčtování reprezentačních soustředění v Collalbu v letech 2019 a 2020. V prohlášení uvedlo, že realizační tým reprezentace se do konce sezony měnit nebude. Po jejím skončení by situaci měla řešit valná hromada svazu.

Foto: Sport Invest

Martina Sáblíková se raduje s trenérem Petrem Novákem.

Článek

"Svaz má v současné době prioritu v zajištění chodu olympijské sezony, především po stránce sportovně organizační," uvedli funkcionáři v čele s předsedkyní svazu Marcelou Bradovou.

Podle webu Seznam Zprávy jde ve sporu o částku 1,8 milionu korun, kterou svaz odmítá Novákovi proplatit kvůli podezření, že fakturoval nadsazené částky. Eskalace problému stála za zrušeným nedělním startem Martiny Sáblíkové v závodě na 1500 metrů na Světovém poháru v Calgary.

"Někteří členové svazu měli pochyby o výši určitých faktur za soustředění v italském Collalbu, které byly panem Novákem předloženy k vyúčtování a proplacení svazu. Na základě těchto pochybností byla rozhodnutím předsednictva svazu pověřena kontrolní komise k prošetření těchto vyúčtování, pan Novák byl vyzván k předložení dalších podkladů a k vysvětlení některých nejasností," uvedlo vedení svazu s tím, že prověřování nebylo dosud uzavřeno.

Trojnásobná olympijská vítězka v neděli napsala na sociální sítě, že v průběhu čtvrtého dílu Světového poháru vyvrcholily interní svazové problémy. "Je mi líto, že někteří lidé nerespektují fair play ani týmové hodnoty. Ke škodě nás všech a našeho krásného sportu. Pořád se s tím peru, před dalším vyjádřením ale chci vydechnout a vše si srovnat v hlavě," uvedla Sáblíková, která v pátek obsadila v Calgary třetí místo na 3000 m, ale z plánovaného startu na patnáctistovce se pak odhlásila.

Reklama