Hlavní obsah

Sáblíková se rozhodne o startu na pětce na SP v Calgary až krátce před závodem

Zřejmě až bezprostředně před startem závodu na 5000 metrů se rychlobruslařka Martina Sáblíková rozhodne, zda se zapojí do programu čtvrtého dílu Světového poháru v Calgary. Pětatřicetiletá česká reprezentantka se v Kanadě minulý týden na tréninku při pádu řízla bruslí do pravé nohy a následně ze zdravotních důvodů zrušila všechny své plánované starty. Aktuálně už se cítí lépe.

Foto: Sport Invest

Martina Sáblíková při SP v Polsku.

Článek

"Noha se zlepšuje, ale do ideálu to má daleko. Ještě o víkendu jsem na ní v podstatě nemohla došlápnout, ale postupně jsem mohla jít trénovat na kolo, už jsem byla i na ledě. Nejdřív jen v rozjezdové dráze vestoje, protože mě zranění nepustilo do pozice, ve středu jsem už i lehce bruslila," uvedla Sáblíková pro ČTK.

Kvůli vynechanému startu na 3000 metrů v prvním ze dvou dílů SP v Calgary klesla Sáblíková v průběžném hodnocení dlouhých tratí z šestého na šestnácté místo a musí startovat ve slabší divizi B. Ve vytrvalostních disciplínách dlouho nepoznaná skutečnost. Pětka se jede v seriálu v sezoně poprvé.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rychlobruslařka Martina Sáblíková na tiskové konferenci před startem nové sezony Světového poháru.

"Finální rozhodnutí udělám až v pátek těsně před závodem podle aktuálního pocitu, jak moc bude noha oteklá, jestli mě bude bolet, jak stabilní budu na nožích. To se teď nedá vůbec odhadnout. Dělám všechno pro to, abych mohla být na startu, jisté to ale není," řekla trojnásobná olympijská vítězka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.