Hlavní obsah

Sáblíková v závodu SP na 1500 metrů druhá v divizi B

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rychlobruslařka Martina Sáblíková obsadila na Světovém poháru ve Stavangeru druhé místo v divizi B na 1500 metrů. Hlavním závodem norského víkendu bude pro trojnásobnou olympijskou vítězku nedělní pětka.

Foto: Sport.cz

Martina Sáblíková na předsezonní tiskové konferenci (archivní snímek)

Článek

Šestatřicetiletá Sáblíková zajela čas 1:59,34 a na vítězku divize B Elisu Dulovou z Nizozemska ztratila 41 setin sekundy. Do SP získala 24 bodů, které přidala k 28 z Obihira, kde v listopadu divizi B ovládla. V průběžném pořadí disciplíny jí patří 23. místo. V divizi A ji předčilo deset rychlobruslařek, nejrychlejší byla s časem 1:55,87 suverénka sezony Miho Takagiová z Japonska.

Zuzana Kuršová byla v divizi B pětadvacátá a Lucie Korvasová sedmadvacátá.

Před dvěma týdny dojela Sáblíková v Pekingu druhá na trojce a v průběžném pořadí SP na dlouhých tratích je druhá za Ragne Wiklundovou z Norska. Před startem ve Stavangeru si postěžovala, že stále není stoprocentně zdravá, a rozhodnutí o účasti v závodu na 1500 metrů nechala na poslední chvíli.

Reklama