Hlavní obsah

Sáblíková zpět! Už bruslí, i když opatrně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychlobruslařka Martina Sáblíková je zpět na ledě. V italském Collalbu o víkendu poprvé od zranění vstoupila opatrně na led a začala s tréninkem. Zatím jen opatrně, ale už je zpátky, jak sama napsala.

Foto: @ facebook Martina Sáblíková

Martina Sáblíková (vpravo) znovu na ledě v Collalbu.

Článek

Podle informací z Itálie je rozhodující pro intenzitu tréninku Sáblíkové pocit, kam až ji bolest pustí. „Rozhodně nelze nic uspěchat nebo riskovat, že se zranění zhorší. Zatím léčení pořezaného stehna probíhá velmi dobře, ale potřebuje to čas," vzkázal trenér Petr Novák. Důležité je, že kromě rotopedu už může na led. Problém české ledové královně zatím dělají starty, při nichž je stehno více namáháno. Zátěž ale Sáblíková den ode dne zvyšuje.

Sáblíková si minulé pondělí při pádu rozřízla bruslí stehno. „Naštěstí nebyl poškozen žádný sval ani šlacha. V nemocnici mi ránu sešili osmi stehy. Ale stehno a hýždě hrály všemi velikonočními barvami. Start na olympiádě to neohrozí," vzkázala fanouškům. Sáblíkovou čeká pátá zimní olympiáda, na těch předchozích vybojovala celkem tři zlaté, dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili.

V Collalbu by měla trénovat ještě zhruba deset dní. Důležité podle její zastupující agentury Sport Invest, aby se dostala do psychické pohody a věřila si. Do Pekingu odletí s dalšími sportovci 27. ledna. První závod na 3000 m ji čeká 5. února, pět kilometrů je na programu 10. února. Pojede jenom tyto dva dlouhé závody. Nikola Zdráhalová má program mnohem nabitější. Účast si vybojovala na 500, 1000, 1500 a 3000 m i v závodě s hromadným startem. „Nikola udělala obrovský výkonnostní skok do světové špičky, čímž překvapila rychlobruslařský svět. Favoritkou není na žádné trati, ale tím spíš může překvapit. Zdravotně je v pořádku a trénuje naplno," řekl o pětadvacetileté závodnici její kouč Petr Novák.

Reklama