Hlavní obsah

Shorttrackařka Hrůzová vypadla na pětistovce na OH v rozjížďkách, Čína má zlato

Michaela Hrůzová vypadla na trati 500 metrů v rychlobruslení na krátké dráze na olympijských hrách v Pekingu v rozjížďkách. Dojela třetí, její čas 45,060 na čtvrtfinále nestačil. V shorttracku si dnes připsala první zlato na hrách pořadatelská Čína, která triumfovala v premiéře smíšené štafety pod pěti kruhy.

Foto: @ facebook Czech short track

Michaela Hrůzová, ilustrační foto.

Článek

Hrůzová, která na OH před čtyřmi lety startovala pod dívčím jménem Sejpalová pouze na patnáctistovce, nastoupila na nejkratší trati v páté rozjížďce. Američanka Corinne Stoddardová sice upadla, ale přímý postup si pohlídaly Italka Arianna Fontanaová a Číňanka Čang Jü-tching.

Jediná česká zástupkyně v shorttracku v Pekingu se ve své nejslabší disciplíně nevešla ani mezi čtyři nejlepší ze třetích míst. Větší šanci má Hrůzová na patnáctistovce, v níž byla v Pchjongčchangu po vyřazení v rozjížďce klasifikována na 24. místě.

První zlato v shorttracku v Pekingu získala domácí Čína, která vyhrála závod smíšených štafet v těsném finiši před Itálií. Členem vítězného kvarteta byl i Wu Ta-ťing, jenž před čtyřmi lety vybojoval na 500 m jediné čínské zlato v Pchjongčchangu. Bronz získali Maďaři v sestavě s bratry Shaolinem Sándorem a Shaoangem Liuvými, kteří mají čínskou matku.

Bronz v italském týmu vybojovala i Fontanaová a má už devátou olympijskou medaili. Díky tomu v čele historického žebříčku překonala Američana Apola Ohna a Rusa Viktora Ahna, s nimiž se dosud o prvenství dělila.

Čtvrtý účastník finále Kanada byla diskvalifikována za zavinění pádu, který ji a Maďary prakticky vyřadil ze hry o zlato.

Reklama

Související témata: