Hlavní obsah

Zdravotní stav Sáblíkové se zlepšil. V pátek ji čeká klíčová trojka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Salt Lake City/Praha

Rychlobruslařka Martina Sáblíková už překonala zdravotní potíže, které ji potkaly na předchozích závodech Světového poháru. Ve třetím dílu SP v Salt Lake City se chystá na páteční pozdně večerní start na tříkilometrové trati.

Foto: Aleksandra Szmigiel, Reuters

Martina Sáblíková

Článek

„Cítím se opravdu mnohem lépe než ve Stavangeru. Absolvovala jsem vyšetření, z nichž vyplynulo, že musím poněkud změnit skladbu tréninků. Nijak výrazně mne to ale neomezuje, bruslím, běhám, jezdím na rotopedu, posiluji, skáču. Jen skladbu konkrétního tréninku upravujeme podle toho, jak se momentálně cítím. Mám natrénováno z kvalitní letní přípravy, o to jsem nepřišla. Je jen otázkou, kdy se dostanu naplno do pohody. Jestli to bude už tady v Salt Lake City, nebo za týden v Calgary anebo třeba za měsíc na mistrovství Evropy. Hlavním cílem je připravit se co nejlépe na olympiádu v Pekingu," vzkázala ve čtvrtek Sáblíková ze zámoří.

V plánu má v zámoří především páteční závod na tři kilometry. „Pro mne bylo důležité, že se mi podařilo kvalifikovat na olympiádu v závodě na pět kilometrů. Sice čtvrtým místem, ale vzhledem k mému tehdejšímu zdravotnímu stavu dobrým časem. Totéž chci dokázat na tříkilometrové trati. Věřím, že se vejdu do dvanáctky nominovaných podle získaných bodů, to by byla ta snadnější cesta. Do dvacítky pro Peking se lze dostat i zajetým časem, což na rychlých dráhách v Salt Lake City i v Calgary není nemožné, ale nemáte ten klid, jestli vás někdo v dalším závodě nepřekoná. V Calgary letošní část sezony skončí, pak se pojede začátkem ledna mistrovství Evropy," nastínila svůj plán Sáblíková.

V Salt Lake City by mohla závodit i o víkendu. „Přihlášená jsem na patnáctistovku, ale uvidíme, jak se budu cítit. Rozhodně nebudeme s trenérem Petrem Novákem nic lámat přes koleno," zdůraznila.

O účast v Pekingu budou bojovat ještě dvě jeho svěřenkyně. Nikola Zdráhalová především na patnáctistovce a kilometru, ale vyloučen není ani její páteční start na trojce. Věkem ještě juniorka Zuzana Kuršová se připravuje na závod s hromadným startem, v němž také není bez šancí na olympijský start.

Reklama

Související témata: