Hlavní obsah

Žádné vzdušné zámky. Ambice na přední umístění si nedělám, říká Sáblíková po prvním dnu MS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jedenáctém místě je Martina Sáblíková po dvou disciplínách rychlobruslařského mistrovství světa ve čtyřboji v norském Hamaru. I když s dosaženými časy na 500 metrů i tři kilometry je spokojená, nestaví si vzdušné zámky. „Ztráta je hodně velká, žádné ambice na přední umístění si nedělám," řekla v hodnocení prvního dne pro agenturu Sport Invest.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Martina Sáblíková na archivním snímku.

Článek

V první disciplíně na 500 metrů zajela čas 40,60, který stačil na 12. místo. Právě pětistovka je pro další vývoj čtyřboje určující. Velká ztráta už se dohonit nedá. „Těch 40,60 sekundy není špatný čas. V této sezóně jsem pětistovku vůbec netrénovala, ani ji nikde nejela v závodě. Odstup je skutečně velký," uvedla po závodě.

Na tříkilometrové distanci už skončila čtvrtá časem 4:01,50 minuty, když v rozjížďce porazila s přehledem Kanaďanku Ivane Blondinovou. Nejrychlejší v novém rekordu dráhy byla letošní suverénka na dlouhých tratích Irene Schoutenová z Nizozemska. Jako jediná se dostala pod čtyři minuty. Po dvou disciplínách ale dál vede Japonka Miho Takagiová, která byla nejrychlejší na nejkratší trati.

„Čas na tři kilometry je velmi dobrý, ale v celkovém hodnocení mě to posunulo jen na jedenáctou příčku. Svědčí to o velké a velice kvalitní konkurenci, která se tu sešla. Je jasné, že v neděli to na přední umístění nebude. Patnáctistovku jsem letos také prakticky nejezdila a na pěti kilometrech se taková ztráta dohnat nedá. Ale já jsem přijela do Hamaru hlavně kvůli atmosféře. Na závody je hala plná, atmosféra je báječná a já se těším už na neděli. Z výsledku si těžkou hlavu dělat nebudu, letos mám bronzem z olympiády splněno," pravila Sáblíková

Juniorka Zuzana Kuršová jela takový závod poprvé, i přes velmi dobré časy z jejího pohledu v obou disciplínách skončila na poslední osmnácté příčce.

Reklama