Hlavní obsah

Sjezdařky mají smůlu! Závěrečný trénink na SP v Zermattu se kvůli větru neuskuteční

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dnešek plánovaný závěrečný trénink sjezdu na víkendové závody Světového poháru v zimním středisku Zermatt/Cervinia se kvůli počasí neuskuteční. Lyžařky včetně trojnásobné olympijské šampionky Ester Ledecké na sjezdovku nepustí silný vítr. Z trojice tréninkových dnů tak závodnice využily k přípravě na nové trati pod Matterhornem jediný čtvrtek.

Foto: Marco Trovati, ČTK/AP

Pohled na cíl trati sjezdového závodu alpského lyžování po jeho zrušení v Cervinii-Zermattu

Článek

Ledecká, která se vrací na lyže po vynechané sezoně kvůli zranění klíční kosti, zajela v tréninku 21. čas. Za nejrychlejší Rakušankou Christinou Agerovou zaostala o 2,45 sekundy. Druhá česká reprezentantka Tereza Nová ztratila na 60. místě přes sedm sekund.

Pořadatelům komplikuje dlouho očekávanou premiéru na nové sjezdovce se startem ve švýcarském Zermattu a cílem v italské Cervinii počasí. Minulý týden měli na trati závodit muži, kvůli sněžení a větru ale odjeli jen jeden trénink, v předchozí sezoně naopak nemohli závodit kvůli nedostatku sněhu. Nejistá je nyní i předpověď na víkend, sobotní sjezd žen by měl podle plánu odstartovat v 11:45.

Reklama

Související témata: