Hlavní obsah

Česká radost v mlze jako u Brčálníku. Adamczyková má další stupně, nadchli ji i kluci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Diváci v cílovém prostoru z průběhu závodu v Sierra Nevadě moc neměli, většinou museli čekat, kdo že se to vynoří z husté mlhy nejdříve. A velmi často to byli čeští reprezentanti v čele s olympijskou vítězkou Evou Adamczykovou. Ta po své taneční pauze byla ve třetím ze čtyř závodů SP na stupních vítězů, skvěle se vedlo i jejím mužským kolegům.

Foto: Czech SBX Team

Eva Adamczyková se radovala ze svého úspěchu i vystoupení parťáků Radka Housera a Jana Kubičíka.

Článek

„Super na to, jak byly těžké podmínky,“ radovala se z druhého místa. Vítr podle předpovědi snowboardkrosaři očekávali, ale k němu se ve Španělsku nedaleko afrického pobřeží přidala mlha jak z večerníčku o Rákosníčkovi.

„Mlha byla šílená. Byli jsme rádi, že se to odjelo, pak začalo i foukat,“ líčila Adamczyková, která byla v kvalifikaci druhá a pochvalovala si i předzávodní tréninky. Na kratší trati byly klíčové starty, které se české hvězdě dařily.

Přesto si v semifinále postupem mezi nejlepší čtyřku nemohla být jistá ani za cílem. „Udělala jsem chybu v klopence a postoupila o dvě setiny až podle photo finishe,“ oddechla si.

„A ve finále se mi start povedl úplně nejmíň, byla jsem ráda, že jsem to ustála, musela jsem boule dupat,“ popisovala úřadující mistryně světa, nad jejíž síly byla Britka Charlotte Bankesová.

„Podjela mě, pak jsem měla ještě kontakt s Francouzkou. Na konci jsem se snažila dojíždět a zabránit druhé Francouzce, aby mě předjela. Jsem ráda, že se mi to povedlo,“ přiznala.

S potěšením sledovala i mužský závod, v němž jeli malé finále hned dva její reprezentační kolegové. „Za kluky jsem ráda. Je to skvělé a moc jim to přeju,“ hlásila Adamczyková, poté co Jan Kubičík dojel celkově šestý a Radek Houser o příčku za ním.

„Tři závodníci v osmičce je nejlepší výkon v historii českého snowboardkrosu,“ oceňoval reprezentační kouč Marek Jelínek a stejně jako v minulých závodech chválil i servis za přípravu prken. „Jak tu je relativně jednoduchá dráha, kde se nedá tolik odlišit technikou, máza hrála velkou roli,“ vyprávěl.

V neděli se jede v Sierra Nevadě další závod, kdy se závodníci nebudou nasazovat podle kvalifikace, ale rovnou nastoupí do vyřazovacích jízd. „Tak doufám, že tam zase předvedu nějakou parádu,“ usmívala se Adamczyková.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články