Hlavní obsah

Mám strašnou radost, hlásí Ledecká. Bez tréninku na neznámé sjezdovce zajela výsledek sezony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V únoru 2022 byla Ester Ledecká ve Světovém poháru sjezdařek naposledy mezi elitní pětkou. Od té doby prodělala zlomeninu klíční kosti, dvě operace i nelehký návrat. Teď měla trojnásobná olympijská vítězka stupně vítězů opět na dosah. V Kvitfjellu skončila těsně pod pódiem. „Mám z jízdy strašnou radost,“ neskrývala.

Foto: Gabriele Facciotti, ČTK/AP

Ester Ledecká při superobřím slalomu SP v Kvitfjellu

Článek

V norském středisku nikdy předtím nezávodila. A ani netrénovala. Na čtvrtek a pátek plánované sjezdařské tréninky totiž museli organizátoři kvůli rozmarům počasí zrušit. „Dva dny tu sněžilo, byla mlha, pršelo,“ popisovala Ledecká.

„Také organizátoři odvedli skvělou práci. Není jednoduché nasolit tak dlouhou sjezdovku, klobouk dolů,“ hlásila uznale.

Místo na sobotu plánovaného sjezdu, který se bez tréninku nemůže jet, se program změnil na super-G. „Čekala jsem, že si sjezdovku prohlídnu aspoň v tréninkových jízdách, ale šla jsem rovnou naostro. A tu jízdu jsem si opravdu užila, i když to říkám často,“ usmívala se. „Hlavně ta ztráta na první místo je čím dál menší, za to jsem ráda,“ libovala si.

Od návratu na stupně vítězů ji dělilo šestnáct setin, od vítězné Švýcarky Lary Gutové-Behramiové 29 setin. „Děkuju týmu, odvedl skvělou práci. I já mám ještě na čem pracovat, ale jde to správným směrem,“ uvědomovala si. Zatím bylo jejím maximem v sezoně osmé místo z Crans Montany.

V neděli je v plánu další super-G. „Snad si něco ze soboty vezmu do zítřka, ještě rozebereme s Franzem, kde bych mohla zrychlit,“ plánovala svěřenkyně italského kouče Gampera, když jela do hotelu regenerovat.

Reklama