Hlavní obsah

Nedostatek sněhu připravil Špindlerův Mlýn o Světový pohár ve snowboardingu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli nepříznivým sněhovým podmínkám se v březnu nepojede ve Špindlerově Mlýně závod Světového poháru snowboardistů ve slopestylu. Zrušení tradiční akce Snowjam dnes oznámil lyžařský svaz na svém webu.

Foto: David Taneček, ČTK

Centrum Špindlerova Mlýna v Krkonoších, 15. února 2024.

Článek

„Přes maximální podporu skiareálu a slibný začátek sezony jsme za poslední dva týdny přišli o více než polovinu sněhu určeného pro výstavbu trati. Z toho, co nám zbylo, není možné postavit trať, která by splňovala bezpečnostní a kvalitativní parametry nutné pro závod Světového poháru,“ uvedl šéf organizačního výboru Martin Černík.

„Vzhledem k tomu, že předpověď na následující týdny neukazuje teploty potřebné k další výrobě sněhu, je zrušení akce nepříjemným, ale pragmatickým rozhodnutím. Velmi nás to mrzí zejména kvůli závodníkům a také fanouškům snowboardingu, kteří se na Snowjam těšili,“ dodal zakladatel akce, která se poprvé konala v roce 2006.

Snowjam měl začít kvalifikací v pátek 15. března. Závod byl v plánu o den později.

V Krkonoších se měl SP snowboardistů konat znovu po dvou letech. Místo toho organizátoři s měsíčním předstihem akci zrušili. „Rozhodnutí přichází v nejzazším termínu pro to, abychom dokázali maximálně eliminovat ztráty spojené se zrušením dlouho plánovaného závodu včetně chystaného doprovodného programu a zároveň dali v této komplikované sezoně FIS prostor pro jednání s alternativním pořadatelem,“ uvedl generální sekretář Svazu lyžařů ČR Jan Šindelář. „Věříme, že k nám v nadcházejících sezonách bude počasí přívětivější a fanouškům budeme moci nabídnout další mimořádné zážitky z elitních lyžařských a snowboardových závodů,“ dodal.

V příštím ročníku by Nové Město na Moravě mělo hostit Světový pohár v běhu na lyžích a Dolní Morava Světový pohár ve snowboardcrossu.

V tomto ročníku Světového poháru snowboardistů ve slopestylu se zatím uskutečnil pouze jeden z pěti plánovaných závodů v lednu v Laaxu, kde obsadila Šárka Pančochová desáté místo. Před dvěma týdny v Mammoth Mountain v USA překazil druhý díl silný vítr a sněžení. O minulém víkendu se kvůli nepřízni počasí nezávodilo ani v Calgary. V kalendáři momentálně zbývá jediný závod 23. března ve švýcarské Silvaplaně.

Reklama

Související témata: