Hlavní obsah

Snowboardcrossařka Adamczyková byla druhá v kvalifikaci závodu SP v Montafonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková skončila druhá v kvalifikaci závodu Světového poháru v Montafonu. Úřadující mistryni světa předčila jen vedoucí žena seriálu Chloé Trespeuchová z Francie, jež byla o čtyři setiny sekundy rychlejší. Z trojice českých mužů postoupil pouze Kryštof Choura.

Foto: Bóša/Svaz lyžařů ČR

Česká snowboardcrossařka Eva Adamczyková

Článek

Adamczyková v rakouském středisku, kde si v prosinci 2021 zlomila obě nohy u kotníků, zatím navazuje na vydařené výkony v tomto ročníku SP. Do něj sice kvůli účasti v taneční soutěži vstoupila až v lednu, ale od té doby skončila čtyřikrát ze šesti startů na stupních vítězů. Naposledy byla minulý týden druhá v Cortině d’Ampezzo.

Tentokrát si pro sobotní vyřazovací jízdy vybudovala druhou pozici za Trespeuchovou. Třetí skončila v kvalifikaci olympijská šampionka z Pchjongčchangu 2018 Michela Moioliová z Itálie, jež na Adamczykovou ztratila šestnáct setin.

Vyřazovacích jízd mužů se v českých barvách zúčastní jen Choura, který se kvalifikoval jako jednatřicátý. Dvě místa za postupem skončil Radek Houser, jenž obsadil 34. příčku. Jan Kubičík se zařadil na 38. místo.

V Montafonu se pojedou o víkendu dva individuální závody. Do toho nedělního se bude postupovat z vyřazovacího předkola, které se uskuteční před hlavním závodem. Ten stejně jako v sobotu začne ve 14:15.

Reklama

Související témata: