Hlavní obsah

CS:GO Tipsport COOL Liga: Ve šlágru kola vítězí Gunrunners, poslední BloodyDevils zaskočili favorita

Praha
Aktualizováno

Velkým překvapením skončil první zápas čtvrtečního třináctého kola Tipsport COOL Ligy ve hře Counter-Strike: Global Offensive. Třetí celek tabulky CZC.eSuba podlehl posledním BloodyDevils. Ve šlágru kola se pak radovali Gunrunners, kteří zdolali Dark Tigers. V těsném zápase uspěli také hráči SINNERS, naopak bez problémů si pro výhru došli střelci z Eclot Gaming.

Foto: Playzone.cz

Tipsport COOL Liga míří do finiše, ve čtvrtek měla na programu 13. kolo. Ilustrační foto

Článek

V prvním zápase kola na sebe narazily týmy CZC.eSuba a poslední BloodyDevils, který do té doby nevyhrál ani jeden zápas. Utkání tak mělo přinést jednoznačný výsledek ve prospěch eSuby. Ta navíc v předchozích kolech porazila jistého vítěze základní části SINNERS a smetla Eclot Gaming, svého konkurenta v tabulce. BloodyDevils však dokázali favorita dokonale zaskočit. Na mapě Train sice prohrávali 4:7, ale podařilo se jim zápas otočit a připsat si tak první body do tabulky díky vítězství 16:9.

Vítěz základní části, SINNERS, narazil na Team Gravity. Před zápasem se mluvilo o tom, zda budou mít SINNERS motivaci vyhrát. Ti ale všechny spekulace vyvrátili. Ve velmi vyrovnaném a kvalitním utkání nakonec potvrdili svoji roli a získali důležitá kola na svoji stranu. Po těsném výsledku 16:14 na mapě Overpass tak SINNERS potvrzují svoji dominanci.

Šlágr kola proti sobě svedl týmy Gunrunners a Dark Tigers. Opět se jednalo o velmi vyrovnaný souboj, který rozhodly detaily. Koncovka vyšla lépe Gunrunners, kteří předvedli skvělou poziční hru a poměrem 16:12 získali mapu Overpass ve svůj prospěch. Gunrunners si tak zajišťují nejenom postup do vyřazovací části, ale díky překvapivé prohře eSuby mají jisté druhé místo po základní části.

Bez vidiny postupu do play-off nastupoval Team Universe proti celku Eclot Gaming. Ten naopak potřeboval každý bod, aby se probojoval do závěrečné části ligy. Rozdílné motivace hráčů se v utkání projevily naplno. Na mapě Inferno si Eclot Gaming šel pro vítězství, rozdrtil svého soupeře 16:3 a posunul se na dělené třetí místo.

V posledním kole základní části si to tak o postup do semifinále ligy rozdají Eclot Gaming, CZC.eSuba a Dark Tigers. Právě poslední jmenovaný má nejhorší výchozí pozici, protože na své soupeře ztrácí dva body.

Reklama

Související témata: