Hlavní obsah

Další hvězda fotbalových trávníků chce vstoupit do esportu. Co chystá kanonýr Arsenalu?

Kapitán londýnského Arsenalu Pierre-Emerick Aubameyang se chystá založit vlastní esportový tým. Třicetiletý fotbalista si vyzkoušel virtuální Velkou cenu formule 1, když v neděli poměřil síly s profesionálními piloty. Gabonského útočníka zřejmě esportové zápolení láká natolik, že se rozhodl založit vlastní organizaci.

Foto: Sport.cz

Fotbalový útočník a kapitán Arsenalu Pierre-Emerick Aubameyang se chystá založit vlastní esportovou organizaci.

Článek

Aubameyang nebude mezi fotbalisty ojedinělým úkazem. Vlastní esportové celky už mají například Gareth Bale, Mesut Özil nebo třeba český reprezentant Jakub Jankto.

Gabonský reprezentant o sobě prohlašuje, že je vášnivým hráčem počítačových her. V nedělní virtuální Velké ceně Monaka obsadil šestnáctou příčku. Konkurence ale byla obrovská, na startovním roštu se sešlo hned osm profesionálních jezdců formule 1.

„Hodně hraji FIFA samozřejmě. Tento rok jsem ale ještě dost nahrál ve Fortnite a Call of Duty: Warzone," zaznělo ve video-konverzaci mezi ním a Landem Norrisem před startem nedělní Grand Prix.

„Vlastně přemýšlím o založení vlastního esportového týmu a Rocket League je určitě hra, ve které bych chtěl soutěžit. Něco se chystá," navnadil fanoušky útočník Kanonýrů.

Reklama

Související témata: