Hlavní obsah

Pět střelců, jeden titul. Která hvězda bude slavit vítězství v Tipsport COOL Lize?

Praha

Už o tomto víkendu se rozhodne o krále jarní části Tipsport COOL Ligy ve hře Counter-Strike: Global Offensive. Semifinálová kola jsou na programu v sobotu a celá soutěž vyvrcholí nedělním soubojem o třetí místo a následným finále. Největším favoritem na celkový triumf je tým SINNERS, ale ostatní soupeři mu určitě nebudou chtít dát nic zadarmo. O titul se utká i několik hvězd české CS:GO scény. Které to jsou?

Foto: repro Playzone.cz

Noobiq v akci.

Článek
Adam Zouhar alias NEOFRAG (SINNERS)
Foto: Sport.cz

Adam Zouhar alias NEOFRAG

V lednu letošního roku doplnil NEOFRAG čtveřici špičkových hráčů, kterou si pod svá křídla vzal nový tým SINNERS. Za své zatím ještě krátké působení už stihl NEOFRAG se svými novými spoluhráči ovládnout prestižní švýcarský turnaj Supreme Masters, porazit několik zvučných světových organizací a vytvořit si pověst suveréna české scény. V základní části Tipsport COOL Ligy SINNERS jasně dominovali a kromě jediného zaváhání vždy odcházeli ze zápasu vždy spokojenější. NEOFRAG ovládl týmovou statistiku nejúspěšnějších eliminací soupeře neboli fragů. V této disciplíně se zastavil až na čísle 296.

Martin Handl alias Dytor (Gunrunners.AOC)
Foto: Sport.cz

Martin Handl alias Dytor

Dytor má rád akční kola a svoji formu ukázal i v základní části. Z hráčů, kteří postoupili do semifinále jarní části Tisport COOL Ligy si Dytor připsal na své konto nejvíce fragů, konkrétně 309. Více jich nasbíral jen m0nnlich3r z Dark Tigers. Dytor zatím lize dominuje ve statistice celkových headshotů, kterými si zajistil více než polovinu fragů. Zatím si jich připsal 167. Zádný soupeř si tak nemůže být jistý, že se schová před jeho přesnou muškou.

Dominik Janita alias blogg1s (CZC.eSuba)
Foto: Sport.cz

Dominik Janita alias blogg1s

Když to blogg1sovi nestřílí, může se do problémů snadno dostat celý tým CZC.eSuba. O tom se mohli přesvědčit diváci ve 13. kole, kdy se mu nedařilo proti poslednímu týmu ligy BloodyDevils. Jenže pokud je blogg1s ve formě, musejí si dávat protihráči pozor na jeho sniperské kvality. I díky nim si připsal v základní části 302 fragů a jen těsně skončil za Dytorem, na kterého narazí v semifinále. Spolu se svým týmovým kolegou Dominikem Maxianem hrajícím pod přezdívkou NIO tvoří blogg1s velmi nebezpečné duo.

Vít Pohlot alias Noobiq (Eclot Gaming)
Foto: Sport.cz

Vít Pohlot alias Noobiq

Když se láme chleba, může se Eclot Gaming spolehnout na noobiqa. Po posledním zápase Tipsport COOL Ligy jej přes 40 % čtenářů na sport.cz zvolilo nejužitečnějším 14. hráčem kola. V celkovém počtu fragů se v týmové statistice sice musel sklonit před svým spoluhráčem ZEDcem, ale poměr fragy/smrti zase mluví ve prospěch noobiqa. Před branami semifinále čekají Eclot Gaming silní SINNERS, a tak bude muset nejenom noobiq předvést skvělý výkon.

Marek Kvapil alias SHOCK (SINNERS)
Foto: Sport.cz

Marek Kvapil alias SHOCK

Posledním hráčem v našem výčtu je SHOCK, který určitě bere pouze první místo. V celkovém počtu fragů sice za svým spoluhráčem NEOFRAGem zaostal, zbytek týmových statistik už ale patřil jemu. S 57,09 % headshotů je ze všech semifinalistů nejpreciznějším střelcem. Potvrdí svoji roli i v dalších dvou klíčových zápasech?

Finálová kola Tipsport COOL Ligy jsou na programu o nadcházejícím víkendu a live streamy z obou hracích dnů budete moci sledovat i na Sport.cz.

Rozpis zápasů play off Tipsort COOL Ligy CS:GO
Sobota 13. 6.
15:40 SINNERS vs. Eclot Gaming
20:00 Gunrunners.AOC vs. CZC.eSuba
Neděle 14. 6.
12:40 zápas o třetí místo
16:40 exhibiční zápas Komerční banka vs. KFC
18:20 finále

Reklama

Související témata: