Hlavní obsah

Karetními mistry se stávají hráči eEriness MARVO

Praha

Po sedmi kolech základní části přišlo rozuzlení COOL Ligy v karetní hře Hearthstone. V souboji nejlepších českých a slovenských karetních stratégů, které doplnil i jeden španělský reprezentant, se z titulu čtyřčlenných týmů raduje organizace eEriness MARVO, která ve finále zdolala celek Gifted Gaming 3:1.

Foto: Sport.cz

EEriness MARVO - ilustrační foto.

Článek

Vyřazovací souboje odstartoval semifinálový duel mezi vítězi celé základní části z eEriness MARVO a posledními postupujícími z Inside Games. Rozdíl mezi nimi však byl pouze tříbodový. Obě sestavy ukázaly, že patří mezi českou elitu. I statistické předpoklady na základě pravděpodobnosti výher zvolených karetních balíčků byly prakticky vyrovnané. eEriness MARVO už od začátku působili o trochu jistěji. Z obou stran přišly menší chybičky, hráči eEriness MARVO jich nakonec předvedli méně. Výhrou 3:1 si, možná i díky pozitivní energii v týmu, zajistili místo ve finále.

Drama až do konce

Semifinále číslo dva sestávalo ze souboje mezi CZC.eSuba, druhým kvartetem v základní části, a třetími Gifted Gaming. I tento souboj rovněž sliboval kvalitní a napínavý Hearthstone. Velká očekávání s ním byla spojena už proto, že souboj těchto dvou celků v základní části patřil k tomu vůbec nejlepšímu, co COOL Liga nabídla. A byla tedy divácká očekávání naplněna? Do posledního puntíku!

Šlo o nejvyrovnanější utkání celých vyřazovacích soubojů. Výsledek odpovídal i předvedené hře a o dramata nebyla nouze až do posledního momentu. Nakonec přece jen o kousek více štěstí a umu předvedli hráči Gifted Gaming. Papírově nejnadupanější sestava ze všech semifinalistů CZC.eSuba se tak musela spokojit s děleným třetím místem.

Duel shodných balíčků určil mistra

Samotné grandfinále pak bylo ještě o úroveň jinde! Divácké atraktivitě navíc velice přidalo to, že ve své čtvrté hře došlo na souboj dvou shodných balíčků. Ty jsou navíc z velké části založené na náhodných efektech. Je tak velice těžké správně balíček zahrát, což je ale pro diváky velmi zábavné sledovat. Právě tento souboj byl nakonec také tím, který celý zápas rozhodl.

eEriness MARVO do něj totiž šli s jednobodovou výhodou, a dobře tak věděli, že výhra pro ně znamená i zisk celkového mistrovského titulu. Tým eEriness MARVO si nakonec díky precizním zahráním klíčových momentů a lehké porci štěstíčka dostal do pozice, z níž mohla Gifted Gaming dostat právě pouze štěstěna. Ta na jejich straně tentokrát nestála. Podtrženo, sečteno, eEriness MARVO si po vítězství 3:1 odnáší díky svým konzistentním výkonům zasloužený pohár!

Výsledky
Semifinále
eEriness MARVO - Inside Games 3:1
CZC.eSuba - Gifted Gaming 2:3
Finále
eEriness MARVO - Gifted Gaming 3:1

Reklama

Související témata: