Hlavní obsah

Závislák Šmicer rázně vstupuje do esportu. A syn Georgino s ním

Praha

Fotbalový hoteliér si po skončení kariéry našel další pole působnosti. Stylově na domácí půdě v Tančícím domě na břehu Vltavy oznámil Vladimír Šmicer vstup do světa esportu. Legendární internacionál se stává investorem, ambasadorem a mentorem FIFA sekce týmu Entropiq, který založil úspěšný pokerový hráč Martin Kabrhel. Do týmové akademie navíc nastupuje také Šmicrův syn Jiří, který bude hrát pod přezdívkou Georgino.

Vladimír Šmicer vstoupil do týmu EntropiqVideo: Entropiqteam

 
Článek
Fotogalerie

Hravý byl vždycky. Třeba s tchánem Ladislavem Vízkem dodnes soutěží a trumfují se jako malé děti. Teď Vladimír Šmicer spojí příjemné s užitečným. Gamepad bral často do ruky již během svojí blyštivé aktivní kariéry.

„Jsem na hraní trochu závislý. Krátil jsem si jím čas na soustředěních, PlayStation si i teď vozím po světě všude s sebou. I na dovolenou," prozrazuje na sebe s úsměvem.

Překvapení u Šmicerových. Kdo zazvonil u dveří?Video: Entropiqteam

Žena Pavlína, aby měla svatozář... Hravý choť teď odvede k esportovým hrám i šestnáctiletého syna Jirku, který jinak kope i klasický fotbal jako táta a hrál za Dolní Chabry, Slavii a Admiru.

„Mladý má výhodu, že doma už jsou ode mě zvyklí. Nemáme hodinky ticha, ale hodinky her," kření se Šmicer. „Pavčina ví, že jsem vždycky hrál, i v Anglii a ve Francii. Hraní je strašně návykové, můžete porážet i cizince. Ale když prohraju, jsem pak doma smutný..."

A teď do světové špičky!

Do esportu nicméně vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem vstupuje se vší vážností. Entropiq je špičkový domácí klub, v jehož barvách působí aktuálně třetí nejlepší Čech ve světovém žebříčku hry FIFA 20 Štěpán Sobocki přezdívaný Riijk.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Táta versus syn, Šmíca proti Georginovi...

„Když vidím, kolik mladých lidí se esportu věnuje, kolik se v něm začíná točit peněz, tak v něm vidím velkou budoucnost a příležitost, osobní i byznysovou. Popularita gamingu stoupá a jsem přesvědčený, že esport v sobě má ohromný potenciál. Láká mě být jeho součástí. Věřím, že se dostaneme do světa a budeme i tam patřit mezi nejlepší," potvrzuje Šmicer maximální ambice.

Láká ho být ve stejném týmu se synem.

„Táta hraje hlavně NHL, já zase FIFA, takže moc se spolu neutkáváme. A když třeba zkouší příběhovky, tak na něj spíš koukám," líčí domácí poměry Jiří alias Georgino.

Esportu v poslední době pomohla i pandemie koronaviru. „Když byli lidé doma, gaming šel obrovsky nahoru. Viděl jsem, že je v něm opravdový potenciál. Esport má velkou šanci se jednou dostat na olympijské hry," avizuje vicemistr Evropy z roku 1996.

Reklama

Související témata: