Hlavní obsah

Šampion ve hře Hearthstone dostal zákaz účastnit se turnajů. Mohla za to jeho manželka?

Praha

Známou karetní hrou cloumá skandál. Finský hráč a úspěšný streamer Janne "Savjz" Mikkonen dostal od společnosti Blizzard zákaz účastnit akcí spojených s populární hrou Hearthstone. Dvaatřicetiletý reprezentant týmu Liquid tvrdí, že je to kvůli jeho manželce. Ta si totiž v minulosti veřejně na sociální síti Twitter stěžovala na vedení kalifornské firmy. Poté, co se celý případ zmedializoval, Blizzard Mikkonena i jeho ženu ze seznamu nechtěných osob stáhl.

Foto: Sport.cz

Finský hráč Hearthstone Janne "Savjz" Mikkonen.

Článek

Mikkonenova žena, vystupující pod přezdívkou ZerinaX, si minulý rok veřejně na sociální síti Twitter postěžovala na vedení Blizzardu kvůli tomu, že byla společně s asi dalšími 800 zaměstnanci propuštěna v rámci úsporných opatření.

Blizzard Mikkonena následně zařadil na takzvaný „Blacklist" a přestal ho zvát na své podniky. ZerinaX se rozhodla celou situaci po nějaké době zmedializovat a v úterý na Twitter napsala, že kalifornská společnost se tak rozhodla kvůli její dřívější kritice.

Podle nejčerstvějších informací se firma za své jednání omluvila a pro finského sympaťáka znovu otvírá své dveře. Podle Blizzardu Savjz na žádném oficiálním seznamu nikdy nebyl a rozhodnutí nepozvat ho na eventy bylo vždy učiněno konkrétními osobami, které za to nesly vlastní odpovědnost.

Mikkonen omluvu firmy přijal a na sociální sítě fanouškům vzkázal, že Hearthstone má rád a doufá, že bude v budoucnu dál zván na podniky stejně, jako v minulosti.

Janne "Savjz" Mikkonen je jeden z nejstarších a nejznámějších playerů Hearthstone. Hrál ji už od oficiální beta verze v roce 2013. Jako profesionální gamer získal mezi lety 2013-2016 několik velkých titulů a stal se jednou z nejpopulárnějších postav celé komunity. Jen za turnaje si během kariéry vydělal přes 130 000 dolarů (asi 3 miliony korun). V současnosti streamuje své hraní na sociální síti Twitch, i tam patří k jedněm z nejúspěšnějších.

Reklama

Související témata: