Hlavní obsah

Známá organizace otevírá první českou esportovou školu

Praha

Známá esportová organizace eSuba otevírá první českou školu pro plejery. Projekt s názvem eSuba Esport Univerzita láká mladé hráče, kteří chtějí zdokonalit své dovednosti v League of Legends. Zástupci špičkového českého týmu plánují v budoucnu svou nabídku lekcí rozšířit o další esportové tituly.

Foto: Sport.cz

eSuba otevírá první českou esport školu. Zdroj: esuba.eu

Článek

Lekce nové eSuba Esport Univerzity povede kouč LoL sekce Tomáš "Nightshare" Kněžínek. Šestadvacetiletý profesionální trenér dovedl organizaci v roce 2017 a 2018 ke dvěma mistrovským titulům, zkušeností s League of Legends v roli trenéra má tedy na rozdávání.

V esportové škole pro mladé talenty ho má doplnit mentální kouč Miroslav Nečas. eSuba podle svých webových stránek slibuje tréninky jednotlivců i celých týmů. Lekce se mají zaměřit na zlepšení jednotlivých herních dovedností, výuku teorie i rozbory záznamů jednotlivých střetnutí.

Nabídka tréninkových programů se má v budoucnu rozrůst i o lekce v CS: GO, Fortnite a Hearthstone. Esportové školy nejsou v zahraničí ničím neobvyklým. V zámoří například esportové výukové programy nabízejí jak soukromé organizace, tak střední i vysoké školy.

Esport lze studovat i jako univerzitní obor ve Velké Británii. Nový program zaměřený na virtuální soutěžení má v nabídce například Staffordshirská univerzita v Londýně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.