Hlavní obsah

Putin posvětil esport na ruských školách

Moskva/Praha

Ruský prezident Vladimir Putin vyjádřil podporu chystanému plánu pořádat na školách esportové turnaje. Ty mají do budoucna pomoct ruským hráčům lépe reprezentovat svou zemi na mezinárodních akcích. Školní soutěže mají probíhat v rámci vyučování a být součástí osnov.

Foto: Sputnik, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin podpořil pořádání esportových turnajů na školách.

Článek

Rusko se podle serveru Talkesport už v roce 2016 zařadilo mezi první země na světě, které esporty uznaly jako regulérní sportovní disciplíny. Teď přišel další významný krok, když se kompetitivní hraní v brzké době zařadí i do školních osnov.

Prezident Putin se nechal slyšet, že zařazení esporů do školního vyučování je dobrým krokem, které má definitivně skoncovat s předsudky, které se v očích rodičů dětí s gamingem pojí.

Dle jeho slov jsou esportové turnaje pro společnost užitečné, ale pouze v případě, že jsou pořádány tím nejlepším možným způsobem.

Podle Putina ovšem bude nutné vylepšit stávající kvalitu informačních technologií na školách. Rusko si od odvážného kroku slibuje růst celého esportového průmyslu a státem regulovanou podporu talentů, aby se mohli na dráhu profesionálního plejera chystat už od útlého věku.

Reklama

Související témata: