Hlavní obsah

Dvanáctiletý chlapec zemřel poté, co hrál několik hodin v kuse PUBG

Port Said/Praha

Smrtí v důsledku srdeční mrtvice skončil život teprve dvanáctiletého egyptského chlapce ve městě Port Said. Podle místních médií byl hochův infarkt způsobený několikahodinovým hraním populární střílečky PUBG bez přestávky. Hra je kvůli kontroverzím v několika zemích zakázána.

Foto: Playzone.cz

Ilustrační foto

Článek

Dítě bylo po infarktu převezeno do kliniky Al-Salam v Port Saidu. Zdravotníkům se ale život chlapce zachránit nepodařilo, podle vyjádření nemocnice zemřel ještě cestou v sanitce.

Z vyjádření rodičů vyplynulo, že hoch hrál několik hodin v kuse mobilní verzi PlayerUnknown's Battlegrounds (zkráceně PUBG). Když otec a matka objevili jeho bezvládné tělo v pokoji, na jeho mobilním telefonu stále ještě hra běžela.

Není to poprvé, kdy v souvislosti s populární střílečkou fungující na principu žánru „Battle royale" došlo k úmrtí hráče. Obdobné případy se už dříve objevily například v Indii, kde v důsledku vyčerpání organismu taktéž zemřelo několik dětí.

V Indii jsou mediálně známé i případy teenagerů, kteří kvůli závislostem na počítačových hrách opustili své domovy, kde jim rodiče zakazovali nebo omezovali hraní PUBG. V mnoha zemích je titul kvůli podobným kontroverzím dokonce již zakázán.

Reklama

Související témata: