Hlavní obsah

Začíná play off Worlds v League of Legends, kdo dosáhne na titul mistrů světa?

Šanghaj/Praha

Skupinová fáze Worlds je minulostí, esportoví fanoušci se mohou těšit na vyřazovací boje o titul světových šampionů League of Legends. V play off zůstaly pouze dva evropské celky, zbytek pavouka je složen ze tří čínských a tří korejských týmů. Závěrečná fáze šanghajského turnaje startuje už ve čtvrtek soubojem mezi organizacemi DAMWON Gaming a DRX.

Foto: Sport.cz

Pohár pto vítěze Worlds League of Legends. Archivní foto

Článek

Příznivci populární hry LoL žánru MOBA se dočkali. Letošní mistrovství světa míří do své závěrečné části. Čtvrtfinálové duely jsou na programu od čtvrtka do neděle. Zápasy začínají vždy v poledne středoevropského času.

Čtvrteční duel proti sobě svede dva korejské celky DAMWON Gaming a DRX. Oba týmy pojí rivalita z korejské ligy. Jasným favoritem střetnutí bude prvně jmenované družstvo, které vyhrálo i poslední vzájemný duel, navíc jednoznačně 3:0.

Páteční souboj by měl podle papírových předpokladů nabídnout o dost vyrovnanější bitvu. V ní se střetnou čínští soupeři z organizace Suning a JD Gaming.

Pak už přijdou na řadu evropské celky. V sobotu se nejprve představí tým Fnatic, soupeřem mu bude čínský Top Esports. Podle expertů budou Evropané jednoznačně tahat za kratší konec. Asijský celek totiž ve skupinách předváděl naprostou dominanci na bitevním poli a podle mnohých je největším aspirantem na zisk trofeje.

V závěrečném nedělním čtvrtfinále se představí korejský Gen.G a evropský G2 Esports. Podle sázkových kanceláří půjde o nejvyrovnanější bitvu úvodní části play off.

Worlds je jeden z mála esportových turnajů, který se po covidové pauze odehrává offline. Loni finále sledovalo přes 100 milionů diváku, jedná se tedy o jednu z nejsledovanějších esportových akcí světa.

Reklama

Související témata: