Hlavní obsah

Největší přestup v historii esportu? Hvězdný „Niko“ podepsal s G2

Praha

V esportovém světě se o tomhle přesunu spekulovalo delší dobu. A zvěsti nakonec byly pravdivé. Hvězda Counter Strike: Global Offensive Nikola „NiKo“ Kovač opouští FaZe Clan. Bosensko-srbský plejer podepsal nový kontrakt s organizací G2 Esports a dost možná se jedná o nejdražší přestup v historii CS:GO.

Foto: Sport.cz

Nová posila organizace G2 Esports Nikola „NiKo“ Kovač.

Článek

Obě organizace FaZe Clan i G2 Esports patří k absolutní špičce světové scény CS:GO. Kovač navíc patřil k pilířům evropského týmu americké organizace FaZe Clan. Za ni už ale žádné zářezy na svou virtuální pažbu nepřidá.

Nový kontrakt podepsal s týmem G2, kde na něj čeká nelehký úkol. Španělská organizace si od jeho příchodu slibuje útok na ty nevyšší příčky. Že by nové spojení mohlo fungovat podporuje i fakt, že Kovač se na soupisce do bojů postaví vedle svého bratrance a neméně zkušeného hráče Nemanjy "huNter-" Kovače.

Podle zahraničních serverů by se přestupová částka měla pohybovat někde nad 1 milionem amerických dolarů (asi 23 milionů korun). Taková suma by z Kovače dělala jednoho z nejdražších hráčů v historii CS:GO.

Vše, co se týká finanční stránky transferu, je ovšem v rovině spekulací. Ve světě esportu se částky za přestupy ani platy jednotlivých hráčů zpravidla nezveřejňují.

Reklama

Související témata: