Hlavní obsah

CS:GO jako zlatý důl. Nejlepší hráči světa si přijdou na pořádný balík. Kdo vydělává nejvíc?

Praha

Populární střílečka Counter-Strike: Global Offensive je bezesporu jedním z nejsledovanějších a největších titulů v rámci esportů. To úzce souvisí i s finančními odměnami, které si za umístění na nejprestižnějších turnajích jednotlivé organizace připisují. Portál Ginx teď přišel s žebříčkem nejlépe vydělávajících hráčů. Kteří plejeři si z hlediska odměn vedou nejlépe?

Foto: Sport.cz

Vítězi Majoru 2019 v Katowicích Astralis, jediná organizace, která nejprestižnější CS:GO turnaj dokázala opanovat čtyřikrát, z toho třikrát v řadě. Archivní foto

Článek

Prvních pět pozic tabulky patří hráčům organizace Astralis. Aktuálně třetí tým světového žebříčku podle HLTV má za sebou dlouholetou dominanci na světové CS:GO scéně, a tak tento fakt fanoušky Counter-Striku nejspíš až tolik nepřekvapí.

Žebříčku výdělků vévodí dánský hráč týmu Astralis Peter „dupreeh" Rasmussen, čtyřnásobný šampion Majoru a vítěz prestižního IEM Grand Slam.

Foto: Sport.cz

Nejlépe vydělávající hráč CS:GO Peter „dupreeh“ Rasmussen z Astralisu.

Sedmadvacetiletý plejer hraje na profesionální úrovni od roku 2012 a během své kariéry prošel organizacemi Team Dignitas nebo Team SoloMid. Na turnajích za svou kariéru vydělal 1 797 000 dolarů (téměř 40 milionů korun).

Na druhém místě se umístil další Dán z týmu Astralis Andreas „Xyp9x" Hojsleth. Oproti Rasmussenovi má na výdělcích o (pouhých) 17 000 dolarů míň. První pětku reprezentantů Astralisu zakončuje Emil „Magisk" Reif s výdělkem 1 391 000 dolarů (téměř 31 milionů korun).

Teprve pak přichází na řadu hráči jiných organizací. Na šestém místě se umístil plejer týmu Liquid Jakey „Stewie2k" Yip. Dvaadvacetiletý hráč je šampionem Majoru z roku 2018 a vítěz IEM Grand Slam. Americký profesionál si během své kariéry vydělal 1 082 000 dolarů (téměř 24 milionů korun).

Foto: Sport.cz

Dvadvacetiletý plejer týmu Liquid Jakey „Stewie2k“ Yip, šestý nejlépe vydělávající hráč CS:GO.

Nejlepší desítku zakončuje Marcelo „coldzera" David s 1 019 000 dolarů (22,5 milionů korun). Ani plejer na 20. místě nejvýdělečnějších hráčů světa na tom ale vůbec není špatně. Devětadvacetiletý Ladislav „GuardiaN" Kovács, který už ukončil aktivní kariéru, si během ní vydělal 798 000 dolarů (asi 17,5 milionu korun).

Výše zmiňované výdělky nezahrnují sponzorské smlouvy, platy hráčů ani jiné sekundární příjmy. Jedná se čistě o údaje o odměnách z oficiálních turnajů CS:GO.

Reklama

Související témata: