Hlavní obsah

Tři měsíce a dost? Hvězdná posila Cloud9 „woxic“ Eker je údajně na odchodu

Washington/Praha

Brzký konec hvězdné posily. Měl být stavebním kamenem útoku americké esportové organizace Cloud9 na přední příčky světového žebříčku ve hře Counter Strike: Global Offensive. Turecký plejer Özgür "woxic" Eker je ale podle zdrojů blízkých týmu na odchodu. Obávaného snajpra by měl v sestavě nahradit americký hráč Erick “Xeppaa” Bach.

Foto: @liquipedia.net

Turecký hráč CS:GO Özgür "woxic" Eker nedávno podepsal smlouvu za rekordních 1,4 milionu dolarů u celku Cloud9, už po třech měsících má ale údajně u americké organizace skončit.

Článek

Zástupci Cloud9 hvězdnou posilu z Turecka Ekera ohlásili teprve koncem září. Dvaadvacetiletý plejer ale podle zdrojů blízkých organizaci v týmu dlouho nevydrží. Vedení ho nedávno postavilo mimo startovní pětku, a teď má dokonce dojít k rozvázání kontraktu.

Podle serveru rushbmedia.com za rozhodnutím vyřadit Ekera ze startovní soupisky nejsou jeho herní výkony ani žádné osobní neshody uvnitř týmu.

Před tím, než Eker podepsal lukrativní smlouvu s Cloud9, ale působil u týmu mousesports a ta ho ze svého kádru vyřadila kvůli jeho špatnému přístupu k tréninku a k hraní. Podle neoficiálních informací má za Ekerovým koncem u Cloud9 být obdobný problém.

Na twitterovém účtu generálního manažera Cloud9 Henryho „HenryG" Greera se nedávno objevil náznak podpisu dvou nových smluv. Podle všeho má jít o nového kouče a právě náhradu za Ekera. Do Cloud9 podle zahraničních serverů míří talentovaný Američan Erick "Xeppaa" Bach.

Reklama

Související témata: