Hlavní obsah

Virtuální Velkou cenu Silverstonu vyhrál Russell

Praha
Aktualizováno

V pořadí druhým podnikem pokračoval v neděli virtuální šampionát formule 1. Na programu byl okruh v britském Silverstonu. Na startovním roštu se představilo několik pilotů F1 včetně Georgeho Russella a Nicholase Latifiho. Prvně jmenovaný si nakonec připsal vítězství, a navázal tak na své úspěšné působení v esportovém seriálu z loňské sezony.

Foto: @formula1.com

Záběr z kokpitu v populární hře F1 2020. Ilustrační foto

Článek

Dobrý start si v nedělním závodě připsal Callum Ilott, který šel po prvních zatáčkách do vedení. V úvodu se dařilo i brankáři Realu Madrid Thibautu Courtoisovi, který se v prvním kole prohnal kolem Albona dokonce na druhou příčku. Fotbalista se ale pořadím poté začal propadat.

Soubojů ostatních jezdců v čele závodu využil Russell, který se postupně propracovával vzhůru až k pódiovým příčkám.

Britský pilot šel na druhé místo v 18. kole. Třetí Ilott se přitom na vedoucí dva závodníky tlačil ze třetí pozice tak vehementně, že si za zkrácení trati vysloužil třívteřinovou penalizaci.

Russell se před vedoucího Albona nakonec prohnal ve chvíli, kdy do konce závodu zbývalo odjet dvě kola. Albon se sice před pilota Williamsu vrátil, po započítaní dodatečných penalizací šlo v cíli ale vítězství za Russellem.

Reklama

Související témata: