Hlavní obsah

535 výher v řadě! Série zázračného FIFA chlapce skončila

Praha

I tahle série musela někdy skončit. Jen málo uvěřitelný počin má na kontě dánský hráč Anders Vejrgang. Patnáctiletý plejer esportové sekce fotbalového klubu RB Lipsko zakončil své tažení víkendovou FIFA ligou, které stanovilo nový světový rekord. Jeho šňůra bez porážky se nakonec zastavila na čísle 535.

Foto: Sport.cz

Čtrnáctiletý plejer Anders Vejrgang (uprostřed).

Článek

Víkendová FIFA liga je soutěž, ve které hráči během víkendu nastoupí k 30 zápasům a z nich pak započítávají body podle poměru vítězství a proher. Milníkem pro velkou část plejerů je pak poměr 30:0, tedy 30 výher a žádná porážka.

Naprostým fenoménem virtuálního fotbalu se v posledních měsících stal patnáctiletý Vejrgang, který sbíral výsledky 30:0 několik týdnů v řadě. I jeho série ale musela někdy skončit.

Historický Vejrgangův zápis nakonec zastavil o tomto víkendu hráč s přezdívkou Damesheet. Ten mladému Dánovi v prvním poločase dokonce nedovolil ani vystřelit na bránu. Vejrgang nakonec ze zápasu odešel s porážkou 1:5. Světový rekord ve víkendové FIFA lize je tak stanoven na 535 výhrách v řadě.

Reklama

Související témata: