Hlavní obsah

Organizace Eclot bude nově Dynamo Eclot, spojila síly s pardubickým hokejem

Praha

Do české esportové organizace Eclot vstoupil nový hlavní investor, majitel hokejového Dynama Pardubice, miliardář Petr Dědek. Organizace tak ponese název Dynamo Eclot a podle vyjádření na svých webových stránkách chce upevnit postavení mezi tuzemskou esportovou elitou napříč herními tituly a zároveň zaútočit na evropskou scénu.

Foto: @eclot.eu

Sestava Eclot Gaming na MČR v počítačových hrách. Archivní foto

Článek

„Propojování sportovních klubů s esportem je aktuální po celém světě. Sport reálný a virtuální je jedno velké téma, vzájemně se ovlivňují. Roste odvětví, jehož součástí jsou globální týmy a značka Dynama bude mezi nimi. Spojili jsme se s Eclotem, který patří dlouhodobě k nejlepším esportovým týmům v Česku a na Slovensku. Dynamo Eclot míří ještě výš," říká k nové akvizici Petr Dědek mladší.

Plejeři Dynama Eclot patří dlouhodobě k užší české esportové špičce. V probíhající Tipsport COOL obsadili pátou příčku a jen těsně jim unikla účast v play off. Daří se také hráčům Hearthstone. Dynamo bude nadále působit také na scéně NHL a League of Legends.

„Vedle sportovních cílů nám jde také o systematický rozvoj talentovaných hráčů, jejich osobní vývoj a komplexní přípravu pro reálný život. Kromě toho chceme i nadále rozšiřovat pozitivní povědomí o esportu v české společnosti," doplnil CEO týmu Dynamo Eclot Martin Novotný.

Eclot působí na české esportové scéně od roku 2015 a jeho hráči mají na svém kontě řadu domácích i zahraničních úspěchů. Mezi největší patří druhé místo z MČR 2019 ve hře Counter-Strike. Ve hře Hearthstone ovládli DreamHack Lipsko 2019 a akci Red Bull M.E.O., neoficiální mistrovství světa v mobilních hrách.

Reklama

Související témata: