Hlavní obsah

Historicky první světový šampionát ve Valorantu bude s českou účastí!

Český esport zapisuje další významný úspěch. Historicky první světový šampionát v populární fps střílečce Valorant bude s českou účastí. Díky výsledkům z nedávného kvalifikačního podniku totiž na mistrovství, které se uskuteční v prosinci LAN formou v Berlíně, postoupil i tým Fnatic, jehož barvy hájí český střelec Martin "Magnum" Peňkov.

Foto: @esportstime, Twitter

Český hráč Valorantu Martin "Magnum" Peňkov (vpravo) se raduje z výhry s kolegou z organizace Fnatic.

Článek

Týmu Fnatic v cestě na šampionát pomohla souhra výsledků. Ostrovní celek měl solidní bodový polštář z úvodního kvalifikačního turnaje. Na ten víkendový v Berlíně se sice neprobojoval, ale za určitých okolností se pro něj cesta na Champions otevírala.

Fnatic potřebovali, aby se ze zisku trofeje a z přímého postupu na mistrovství zaradovali hráči ruského Gambit Esports. A to se nakonec skutečně stalo, neboť ruští střelci ve finále zdolali jasně 3:0 tým Envy.

Peňkov následně na sociální síti Twitter zveřejnil příspěvek, ve kterém plejerům Gambitu poděkoval za jízdenku na šampionát a zároveň jim slíbil, že jim v dějišti mistrovství koupí drink.

Na vyvrcholení sezony v německé metropoli se představí 16 týmů. Dvanáct z nich už fanoušci znají. Vedle celků Fnatic a Gambit svedou souboje o cennou trofej ještě například týmy Sentinels, Team Envy, Team Vikings, Acend nebo Team Secret. Turnaj se bude konat mezi 2. - 12. prosincem.

Reklama

Související témata: