Hlavní obsah

Velký úspěch. Český plejer si na The International 10 přišel na pořádný balík

Bukurešť/Praha

Velká paráda. Dvacetiletý plejer Jonáš "SabeRLight-" Volek uspěl se svým týmem Undying na akci The International 10 v herním titulu Dota 2. Český offlaner na bukurešťském turnaji obsadil se svými spoluhráči 13.-16. příčku, která týmu vynesla 600 000 dolarů (asi 13 milionů korun).

Foto: @Liguipedia

Český plejer Jonáš "SabeRLight-" Volek na archivní fotografii.

Článek

Největší turnaj vydavatele Valve The International patří k nejštědřeji dotovaným akcím esportového světa. I díky tomu, že do konečného prizepoolu přispívají rekreační hráči transakcemi ve hře, si účastníci v pořadí desátého ročníku rozdělí neskutečných 40 milionů dolarů (skoro 900 milionů korun).

Team Undying s českým hráčem se na akci probojoval z kvalifikace. Ve skupinové fázi se Volkovi a spol. mezi absolutní světovou elitou dařilo. Pátá příčka nakonec znamenala, že se Undying museli ve vyřazovací části spokojit s dolním pavoukem.

V prvním kole play off pak Volek a spol. narazili na Fnatic a po prohře 0:1 pro ně turnaj skončil. V přepočtu 13 milionů korun za 13.-16. příčku je ale příjemnou odměnou na cestu domů.

The International 10 pokračuje dalšími vyřazovacími zápasy, grandfinále je na programu v neděli. Nejlepší tým si odnese 18 milionů dolarů (téměř 400 milionů korun).

Reklama

Související témata: