Hlavní obsah

Vstup do Majoru Entropiqu nevyšel, podlehl celku BIG

Petr BlejštilSport.cz

Velký den pro českou esportovou organizaci Entropiq nastal. Ruská sestava černo-zelené stáje v úterý vstoupila do stockholmského Majoru. Vladislav „Krad“ Kravčenko a spol. vyzvali německé BIG, ve svém úvodním vystoupení swiss fáze ve formátu BO1 ale prohráli 13:16 na mapě Nuke.

Foto: @Entropiqteam

CS:GO hvězda Entropiqu Vladislav „Krad“ Kravčenko.

Článek

Entropiq začali za CT stranu. Pistolky prohráli, parádním způsobem zaúřadoval totiž Nicklas „Gade" Gade, který sestřelil hned čtyři soupeře. Zápas se rozjížděl opatrně.

V pátém kole zahrál parádně Kravčenko, když na poslední chvíli sestřelil soupeře u plantu a získal veledůležitý bod na stranu Entropiqu. Hned v dalším kole zaúřadoval Alexej „NickelBack" Trofimov, když zneškodnil čtyři soupeře v bezprostřední blízkosti dýmovnice hozené hráči BIG.

Entropiq začal postupně přebírat iniciativu, plejerům BIG naopak došly finance. Do zápasu se ale dokázali vrátit rychle a po dvou pěkných akcích s plantnutím bomby srovnali na 5:5.

Výkon dánského Gadeho nabíral na obrátkách a byl to právě on, kdo zasazoval rozhodující killy a držel BIG, který se často ocital pod tlakem, nad vodou.

Ve 13. kole střelci BIG udělali chybu a přišli o bombu v obležení hráčů Entropiqu, ti už si kolo pohlídali a začali ve skóre unikat.

Strany se měnily za stavu 9:6 pro černo-zelené. Entropiq zkusili rushnout B s pistolkami a rychlým plantem, BIG je ale nachytali a stihli defuse. BIG začali na T straně velmi dobře a brzy to bylo 9:9.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený Entropiq (@entropiqteam)

Entropiq šli po dvou postupných akcích s bombou opět do vedení o dva body, závěr zápasu se blížil a BIG za stavu 11:9 pro černo-zelené musel znovu šetřit finance, ale Krad a spol. toho využít nedokázali a hru prohráli. Byl to dost možná rozhodující moment celého duelu.

Ve 23. kole zazářil Johannes „Tabsen" Wodarz a snížil na rozdíl jediného bodu. Entropiq vzali timeout, ale konsolidovat hru se jim nepodařilo. BIG naopak několika body v řadě strhli vedení na svou stranu (13:12) a Entropiqu došly finance.

O osudu utkání se zdálo být rozhodnuto, BIG měli tři matchpointy. Černo-zelení ale položili a ubránili, první tedy odvrátili. V dalším kole bylo ovšem rozhodnuto. BIG zvítězili 16:13.

PGL Major Stockholm 2021
New Challengers Stage
1. kolo
Entropiq-Big 13:16 (Nuke)
Nejlepší střelci utkání:
Entropiq: Aleksey 'El1an' Gusev +9
BIG: Nicklas 'gade' Gade +7

Reklama

Související témata: